Menu
 

Prezidents Jaungada uzrunā akcentē Latvijas simtgadē uzplaukušo tautas pašapziņu Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Prezidents Jaungada uzrunā akcentē Latvijas simtgadē uzplaukušo tautas pašapziņu Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Jaungada uzrunā akcentēja Latvijas simtgadē uzplaukušo tautas pašapziņu, atgādinot, ka "Latvijas stāsts ir un būs tāds, kādu paši to radīsim un izstāstīsim".

Prezidents norādīja, ka Latvijas valsts simtgades gadā "paši sevi ieraudzījām no jauna - [to,] cik Latvija ir liela un stipra", un arī nākotnē raugāmies "ar jaunām cerībām un lielu darba sparu".

"Ieraudzījām, cik lieli esam izauguši, un to saskatīja arī pārējā pasaule," uzsvēra Vējonis, atgādinot, ka Latviju apsveikt ieradās daudzu valstu vadītāji.

Prezidents akcentēja, ka vienlaikus Latvijas iedzīvotāji pērn pieņēma atbildīgus lēmumus, veicinot valsts ekonomisko izaugsmi un "kopā veidojot stipru un labklājīgu valsti".

Vējonis pauda pārliecību, ka "ikviens ir pielicis un pieliks savu roku, lai arī Jaunajā gadā un otrajā simtgadē Latvijā un katrā ģimenē valdītu mīlestība, drošība, saticība un labklājība".

Viņš gan atzina, ka iedzīvotāji redz katru vissīkāko nepilnību Latvijā, un tas reizēm var atņemt cerību padarīt valsti labāku. Tomēr prezidents aicināja atcerēties, ka "Latviju soli pa solim veidojam mēs paši – ar savu rīcību, darbiem un vārdiem".

"Latvijas stāsts ir un būs tāds, kādu paši to radīsim un izstāstīsim," uzvēra Vējonis.

Prezidents aicināja Jaunajā gadā "smelties spēku padarītajā, iedvesmot un atbalstīt vienam otru, lai kopā paveiktu vēl vairāk".

"Būsim apņēmības pilni piepildīt sapņus un īstenot savus mērķus saviem mīļajiem par prieku un savai valstij par godu!" svētku uzrunā teica Vējonis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.