Menu
 

"Sadales tīkls" spēcīgā vēja laikā aicina būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Sadales tīkls" spēcīgā vēja laikā aicina būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā Foto - arhīvs

AS “Sadales tīkls”, gatavojoties prognozētājai vētrai, kas 2.janvārī šķērso Latvijas teritoriju, paaugstinājusi personāla operatīvo gatavību visā Latvijā, lai nepieciešamības gadījumā novērstu elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunotu elektroenerģijas piegādi saviem klientiem.

 “Sadales tīkls” brīdina, ka spēcīgā vēja laikā var lūzt koki un to zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud cilvēka dzīvību, tādēļ uzņēmums aicina būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Uzņēmums aicina iedzīvotājus netuvoties gaisvadu elektrolīnijām, ja tajās ir ieķērušies vai iekrituši koki un koku zari vai uz zemes nokritis pārtrūcis gaisvadu elektrolīniju vads, jo tuvošanās notikuma vietai var apdraudēt cilvēka dzīvību.

Redzot šādu bīstamu situāciju, nekavējoties jāinformē AS “Sadales tīkls”, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot 112.

Gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji aicināti informēt AS “Sadales tīkls”, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404. Bet, ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā un klienti ir norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku klienti tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību, norāda uzņēmumā.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajām ziņām, trešdien Latviju šķērso spēcīgs vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 20-23 m/s, bet  piekrastes rajonos sasniegs ātrumu 25-28 m/s.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.