Menu
 

Siguldā, Inčukalnā un Mālpilī sākas Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldā, Inčukalnā un Mālpilī sākas Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību Foto - katolis.lv

Piektdien sākas ikgadējā Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību, kuras tēma šogad ir “Tu meklēsi taisnību un neko citu kā vien taisnību”. Tie ir vārdi no Atkārtotā likuma grāmatas 16. nodaļas 20. panta, kurus izvēlējušies Indonēzijas kristieši. Viņi ir sagatavojuši meditācijas un tekstus katrai Lūgšanu nedēļas par kristiešu vienotību dienai, informēja Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Lūgšanu nedēļu par kristiešu vienotību, kā ierasts, atzīmēs arī Siguldā un tuvējos novados. 18.janvārī plkst. 19 Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību tiks atklāta Siguldas luterāņu baznīcā, 19. janvārī plkst. 16 lūgšana notiks Inčukalna katoļu lūgšanu namā, 21. janvārī plkst. 19 – Mālpils luterāņu baznīcā, 23. janvārī plkst. 19 – Siguldas baptistu draudzē, bet 25. janvārī plkst. 19 noslēgsies ar ekumenisku dievkalpojumu Siguldas katoļu baznīcā.

Indonēzijā dzīvo 265 miljoni iedzīvotāju, no kuriem 86% ir musulmaņi, bet tikai 10% ir dažādu konfesiju kristieši. Pontifikālā kristiešu vienotības veicināšanas padome aicina izmantot sagatavotos Indonēzijas kristiešu piedāvātos tekstus un meditācijas savā ikdienas lūgšanā, kā arī organizēt kopīgus ekumeniskus dievkalpojumus.

Lūgšanu nedēļu 18. janvārī plkst. 17.30 (18.30 pēc Latvijas laika) ievadīs pāvesta Franciska vadītās vesperes Romas Svētā Pāvila ārpus mūriem bazilikā. Parasti pāvesta lūgšana noslēdza Lūgšanu nedēļas pasākumus, bet šogad tas nav iespējams, jo šai laikā pāvests uzturēsies Panamā, kur notiks Pasaules Jauniešu dienas.

Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību turpināsies līdz 25. janvārim, un šai laikā īpašus raidījumus un sarunas piedāvās Radio Marija Latvija. Katru rītu pl. 10 radio ēterā izskanēs lūgšana par kristiešu vienotību un notiks sarunas ar dažādu konfesiju pārstāvjiem par viņu ceļu pie Dieva. Daļa no viesiem būs radio brīvprātīgie, kuri nav katoļi, kas ļaus iepazīt arī viņu ticības pieredzi.

Savukārt nedēļas noslēgumā, 25. janvārī, būs iespēja dzirdēt divu draugu sarunu, kuri pārstāv dažādas konfesijas, bet draudzējas un stiprina viens otru ticībā jau kopš jaunības. Šobrīd abi ir arhibīskapi. Tie ir Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs un Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.