Menu
 

Rosina atteikties no prasības vadītājiem ņemt līdzi vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību

  • Autors:  LETA
Rosina atteikties no prasības vadītājiem ņemt līdzi vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību Foto - arhīvs

Satiksmes ministrija (SM) iesniegusi Saeimā ierosinājumu atteikties no prasības vadītājiem ņemt līdzi braucienos vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, sociālajā tīklā "Twitter" raksta satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Esam iesnieguši Saeimā ierosinājumu atteikties no prasības vadītājiem ņemt līdzi braucienos vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Kā nekā ir 21.gadsimts un policija tam ir gatava. Turpmāk braucienā būtu jābūt līdzi tikai ID. Ceru uz deputātu atbalstu," raksta Linkaits.

SM pārstāve Iveta Kancēna aģentūru LETA informēja, ka SM šo priekšlikumu 7.februārī ir iesniegusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojekta "Grozījumi Ceļu satiksmes likumā" otrajam lasījumam.

Priekšlikums paredz administratīvā sloga mazināšanu, proti, gan transportlīdzekļa vadītāja apliecība, gan transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība apliecina datus, kas pieejami Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai attiecīgi Traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā.

"Veicot kontroles pasākumus, par personas tiesībām vadīt attiecīgo transportlīdzekli vai pārbaudot transportlīdzekļa reģistrācijas datus, ir jāpārliecinās par datu atbilstību reģistros, līdz ar to, Latvijas vadītajiem vai Latvijā reģistrētiem transportlīdzekļiem to ir iespējams veikt arī pamatojoties tikai uz personas datiem vai reģistrācijas numura zīmi," skaidroja Kancēna.

Patlaban Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt kāda no transportlīdzekļa vadītājam nepieciešamajiem dokumentiem paredzēts izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīs eiro apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.