Menu
 

Strādājošie vecāki dod priekšroku elastīgam darba laikam

  • Autors:  “Regus”
Strādājošie vecāki dod priekšroku elastīgam darba laikam Foto - pexels.com

Strādājoši vecāki arvien biežāk lūdz darba devējiem iespēju strādāt ārpus biroja telpām, lai tādējādi pavadītu vairāk laika ar ģimeni. Aptaujā atklāts, ka 85 % strādājošu vecāku atteiktos no citām priekšrocībām, izvēloties elastīgas darba iespējas, savukārt 81 % respondentu norādījuši, ka kopdarba telpu priekšrocība ir darba un privātās dzīves līdzsvars.

Tā liecina pētījuma rezultāti, kurus apkopojis uzņēmums “Regus”, kas specializējas kopdarba telpu pakalpojuma nodrošināšanā.

Elastīga darba jeb kopdarba telpās gan fiziskas personas, gan arī uzņēmumu darbinieki var paveikt savus darbus, lai nebūtu jādodas uz biroju vai jāstrādā mājās, kur uzmanība varētu tikt dažādi novērsta. Protams, augot pieprasījumam pēc šādām darba telpām, palielinās arī šo telpu pieejamība.

Un tieši pieejamība ir kopdarba telpu galvenā priekšrocība, ietaupot laiku, kas tiek patērēts ceļā uz un no darba, un sniedzot iespēju strādāt tuvāk mājām, tuvāk bērnudārzam vai skolai. Balstoties uz “”Regus” aptauju, kurā piedalījās strādājoši vecāki, – tā vietā, lai brauktu uz un no biroja, viņi labprātāk pavadītu laiku kopā ar savu ģimeni (71 %). Otra populārākā atbilde bija iespēja veltīt laiku sev, piemēram, ieiet nesteidzīgā vannā vai satikties ar draugiem (38 %).

Elastīgas darba iespējas ir strādājošu vecāku prioritāte: 96 % strādājošo vecāku apgalvo, ka izvēlētos tādu darba devēju, kurš nodrošinātu elastīgas darba iespējas, savukārt 74 % apgalvo, ka viņi būtu gatavi mainīt darbu, ja jaunais darba devējs piedāvātu iespēju strādāt arī ārpus biroja telpām.

Elastīgu darba iespēju potenciāls

Uzņēmums “Regus” apkopojis padomus strādājošiem vecākiem, kā veiksmīgāk pāriet uz elastīgām darba iespējām, tādējādi uzlabojot savas dzīves kvalitāti.

1.Apspriedieties ar darba devēju: pat gadījumā, ja uzņēmums vēl nepiedāvā elastīgas darba iespējas, iespējams, jūs atradīsiet kompromisu. Apsveriet, kādas priekšrocības jūs neizmantojat, lai to vietā iegūtu elastīgas darba iespējas. Varbūt varat strādāt pēc cita grafika. Piemēram, daudzi aptaujātie norādījuši, ka labprāt strādātu pusdienu pārtraukuma laikā (85 %) vai atteiktos no sporta zāles abonementa (85 %), tā vietā strādājot elastīgāk.

2.Izvēlieties savu darbavietu radoši: elastīga darba telpas ir pieejamas ļoti daudzās vietās, un, iespējams, jums būtu ērtāk strādāt tuvāk klienta birojam, skolai vai bērnudārzam, nevis galvenajā birojā.

3.Nelieciet par prioritāti tukšu klātesamību: pateicoties tehnoloģijām, kopdarba telpas ir mūsdienu darba modelis ar plašām iespējām. Daudzi vecāki noteikti apstiprinās, ka standarta darba laiks no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 neatbilst bērnu ikdienas aktivitāšu grafikam. Apsveriet iespēju sākt darbu ātrāk vai beigt darbu vēlāk. Vai arī nepiešķiriet darba grafikam primāru nozīmi un koncentrējieties uz darba rezultātiem.

4.Pielāgojiet darbu sev: ja neizdodas pāriet uz elastīgu darbu pilnībā, izvērtējiet, vai šāda iespēja ir pieejama ārkārtas gadījumos, piemēram, ja nav neviena, kurš pieskata bērnu, vai gadījumā, ja Jums ir ļoti blīvs dienas grafiks. Neizmantojiet elastīgas darba iespējas bez nepieciešamības, bet paturiet prātā, ka vajadzības gadījumā šāda opcija ir pieejama.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.