Menu
 

Koalīcijas partneri neatbalsta NA ierosinājumu 16.martu noteikt par oficiālu latviešu karavīru atceres dienu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Koalīcijas partneri nav atbalstījuši nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) ierosinājumu iekļaut grozījumu likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, nosakot, ka 16. marts tiktu atzīmēts kā latviešu nacionālo karavīru atceres diena.

VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem pēc sanāksmes pauda, ka neviens no koalīcijas partneriem nepauda atbalstu šādai iecerei, līdz ar to Nacionālā apvienība izskatīšanai Saeimā šādu likumprojektu neiesniegs, vēsta LETA. Iepriekš NA informēja, ka izmaiņas virzīs Saeimas darba kārtībā tikai tad, ja to atbalstīs vismaz vēl viena valdības partija.

NA paziņojumā par ierosinājumu atgādināja, ka jau kopš 1952. gada trimdas latviešu organizācija “Daugavas Vanagi” atzīmē 16. martu kā latviešu leģionāru atceres dienu. 1998. gadā 6. Saeima 16. martu noteica kā oficiālu leģionāru atceres diena, taču šajā gadā arī sākās masīva Krievijas propagandas kampaņa, lai diskreditētu Latvijas starptautisko tēlu, 16. marta atzīmēšanu saistot ar “nacisma glorifikāciju”. Pakļaujoties Krievijas spiedienam, 7. Saeima 2000. gadā svītroja 16. martu no atzīmējamo dienu saraksta. NA uzskata, ka 7. Saeimas rīcība bija atkāpšanās no vēsturiskās patiesības un aicina labot šo kļūdu un atjaunot 16. martu kā oficiālu atzīmējamo dienu.

“Viens no veidiem, kā izrādīt godu un cieņu leģionā dienējušajiem latviešu karavīriem, ir noteikt 16. martu par latviešu nacionālo karavīru atceres dienu. Tā tiktu atjaunots vēsturiskais taisnīgums, veicinot valsts oficiālās varas un sabiedrības cieņpilnu attieksmi pret latviešu nacionālajiem karavīriem,” teikts Nacionālās apvienības paziņojumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.