Menu
 

Seniori apsver iespēju organizēt protesta akciju budžeta pieņemšanas laikā (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Seniori apsver iespēju organizēt protesta akciju budžeta pieņemšanas laikā. Kā pirmdien Latvijas Pensionāru federācijas Domes sēdes dalībniekiem sacīja federācijas vadītājs Andris Siliņš, viņš neizslēdz iespēju, ka šāda akcija varētu tikt rīkota.

Tomēr viņš uzskata, ka tās organizēšanas gadījumā senioriem būtu jābūt plaši pārstāvētiem. Pretējā gadījumā akcijai varot būt pat pretējs efekts.

No sēdes dalībniekiem izskanēja aicinājums pievienoties protesta akcijā pedagogiem, kā arī aicinājums aktīvi rīkoties, jo pretējā gadījumā pensionāru intereses tikšot aizmirstas.

Šodien Latvijas Pensionāru federācija tikās ar labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV), lai pārrunātu pensionāriem nozīmīgus jautājumus.

Petraviča senioriem sacīja, ka pensionāri un nabadzības riskam pakļautās grupas ir viņas prioritāte, tomēr, ministrei pametot sēdi, no senioriem izskanēja neticība tam, ka kaut kas viņu dzīvēs uzlabosies.

Ministre tikšanās laikā solīja, ka reiz pienāks laiks, kad arī Latvijas pensionāri dosies ceļojumos uz ārvalstīm. Pēc Petravičas paustā, viņas tiešais pienākums ir panākt šīs izmaiņas metodiski un pakāpeniski. "Manas pieejas pamatā ir konstatēt, informēt, palīdzēt un mainīt. Vienmēr esmu atvērta sadarbībai ar Latvijas Pensionāru federāciju," piebilda politiķe.

Viņa sacīja, ka patlaban ministrijā norisinās darbs, lai aprēķinātu jaunu iztikas minimumu, kurš taptu zināms pēc 1,5 gadiem. Petraviča gan atzina, ka nevar apsolīt, ka šis aprēķinātais iztikas minimums tiks izmantots, lai palielinātu atbalsta apmēru.

Vairāki seniori pauda savu neapmierinātību ar dzirdēto, un kāds pensionārs norādīja, ka ministre nav pateikusi neko, ko nebūtu pateikuši iepriekšējie ministri, un aicināja Petraviču kaut ko izdarīt pirmajās 100 dienās, nevis atlikt uz vēlāku laiku. Seniors aicināja arī ministri cīnīties par atbilstoša iztikas minimuma groza ieviešanu.

Petraviča uz to noradīja, ka izvēlējās doties politikā, jo "ir dzīvojusi laukos un starp cilvēkiem". Viņa sacīja, ka nav "nogāzusies no debesīm", un zina, kā tas ir, kad nepietiek naudas pārtikai un zālēm.

Vēl kāds seniors aicināja Petraviču nekavējoties nolikt Saeimas mandātu un pilnībā nodoties labklājības ministra pienākumiem, tikmēr pati politiķe sacīja, ka mandātu vēl neilgi paturēs.

Tāpat kāds pensionārs sacīja, ka "vecā sistēma" viņai neļaus neko izdarīt, kā arī norādīja, ka visas iepriekšējās valdības dzīvojušas uz pensionāru rēķina.

Tikšanās noslēgumā Pensionāru federācijas vadītājs pasniedza Petravičai ziedus un rezolūciju, kurā pausti senioru ieteikumi jaunajai ministrei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.