Menu
 

Darba meklētājus, jauniešus un uzņēmējus aicina apmeklēt darba biržu Mārupē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Mārupes novada dome kopā ar biedrību “Mārupes uzņēmēji” un “Biznesa Vēstniecību” aicina darba meklētājus, jauniešus un uzņēmējus 22.martā Mārupes kultūras namā piedalīties un apmeklēt darba biržu “Dzīvo Mārupē, strādā Mārupē”.

Pasākumā uzņēmējiem piedāvās iespēju apmeklēt lekciju un uzzināt vairāk par to, kas jāzina vadītājam, lai darbinieks gribētu ar prieku nākt uz darbu un darītu to iesaistot visu savu potenciālu. Savukārt darba meklētājiem būs iespēja iepazīties ar aktuālajām vakancēm. Tiks arī uzsākta Mārupes novada jauniešu reģistrācija vasaras darbam pašvaldības iestādēs, kā arī iespēja uzzināt plašāk un pieteikties projektam “Proti un dari!”, informēja pašvaldībā.

Šogad darba biržas “Dzīvo Mārupē, strādā Mārupē” dienas pirmā puse tiks veltīta uzņēmējiem, kuriem piedāvājam apmeklēt bezmaksas lekciju “Motivēts darbinieks – ceļš uz veiksmīgu biznesu”. Par to, kā atrast sevi šodienas "trakajā" laikmetā, ko sagaida darbinieks no uzņēmuma vides un vadītāja šodien, kur dzīvo iekšējā, ilgstošā motivācija, kā tā rodas un citiem mūsdienu darba vidē aktuāliem jautājumiem stāstīs sertificēts “FranklinCovey” treneris Ilmārs Vamzis.

Darba biržas ietvaros apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja vienuviet personīgi tikties ar Mārupes un arī citu novadu uzņēmumiem, uzzināt par brīvajām vakancēm, uzņēmumiem un uz vietas piedalīties darba intervijās. Tā būs laba iespēja arī jauniešiem iegūt informāciju par dažādu nozaru uzņēmumu darbības specifiku un prasībām darba tirgū. Darba meklētāji varēs uzzināt arī par Nodarbinātības valsts aģentūrā apkopotajām aktuālajām vakancēm.

No 22.marta tiks uzsākta Mārupes novada jauniešu reģistrācija vasaras darbam pašvaldības iestādēs. Mārupes novadā deklarētie jaunieši vai jaunieši, kuri mācās Mārupes novada izglītības iestādēs, varēs pieteikties jauniešu darbam vasaras brīvlaikā no 1.jūnija līdz 31.augustam Mārupes novada pašvaldības iestādēs. Kopā Mārupes pašvaldība piedāvās 130 darba vietas gan teritorijas labiekārtošanas jomā (vecumā no 13 līdz 18 gadiem), gan Mārupes pašvaldības bērnudārzos, strādājot par pirmsskolas izglītības iestāžu audzinātāju palīgiem (vecumā no 15 līdz 19 gadiem).

Savukārt jauniešiem no 15 līdz 29 gadiem, kuri ir bez darba, nav reģistrējušies NVA, nemācās, pasākuma laikā tiek piedāvāta iespēja uzzināt vairāk un pieteikties projektam “Proti un dari!”. Projekta ietvaros jauniešiem tiek piedāvāts apzināt savas nākotnes vēlmes un iespējas, apgūt jaunas prasmes, iegūt apmaksātas studijas un kursus, iepazīt dažādas profesijas, iegādāties nepieciešamo inventāru un saņemt mentora atbalstu un konsultācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.