Menu
 

Ādažu bāzē atklās daudznacionālo divīzijas štābu "Ziemeļi"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien, 8. martā, plkst. 12.30 Ādažu bāzē Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Dānijas aizsardzības ministrs Klauss Jorts Frederiksens un Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks atklās daudznacionālo divīzijas štābu "Ziemeļi".

Aizsardzības ministrijā informēja, ka svinīgajā ceremonijā piedalīsies arī daudznacionālā divīzijas štāba “Ziemeļi” komandieris ģenerālmajors Flemings Matiasens un štāba izveides galvenās komitejas priekšsēdētājs flotiles admirālis Frenks Trojans.

Štāba izveides mērķis ir uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību, nodrošinot komandvadības elementu Baltijas reģionā. Štāba uzdevumi būs aizsardzības plānošana, militāro mācību un aktivitāšu organizēšana un īstenošana, lai palielinātu iesaistīto valstu savstarpējo savietojamību un spēju kopīgi veikt aizsardzības uzdevumus.

Daudznacionālais divīzijas štābs "Ziemeļi" būs efektīvs, militāri spējīgs štābs, kas nodrošinās vienotu komandvadību un būs gatavs komandēt divīzijas lieluma vienību, tostarp štāba ietvarvalstu bruņoto spēku vienības un Baltijas valstīs izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas. Sākotnēji divīzijas štābā dienesta pienākumus veiks virsnieki no Dānijas, Latvijas un Igaunijas. Iecerēts, ka štābam pievienosies arī citi NATO sabiedrotie.

Latvija divīzijas štāba darbībai nodrošinās virsniekus un administratīvo personālu štāba uzdevuma veikšanai, kā arī nepieciešamo infrastruktūru Ādažu bāzē.

“Daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" izveidošana ir ļoti nozīmīgs solis ne tikai Latvijas aizsardzības stiprināšanā, bet visa reģiona drošībai. Esam lepni, ka štābs atradīsies mūsu valstī,” gandarījumu paudis aizsardzības ministrs A. Pabriks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.