Menu
 

Pērn policijā reģistrēti 424 vardarbības gadījumi skolās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Kā liecina Valsts policijas apkopotā statistika par incidentiem, kas notikuši izglītības iestādes telpās un teritorijā, kopumā 2018. gadā ir reģistrēti 1677 dažādi gadījumi. Visbiežāk policija saņem informāciju par fizisko vardarbību – pērn tie ir bijuši 424 notikumi, kas pārsvarā notikuši audzēkņu starpā.

Tāpat arī policija ir saņēmusi informāciju par emocionālās vardarbības gadījumiem, kopumā pērn reģistrējot 147 šādus notikumus. Starp reģistrētajiem gadījumiem ir arī smēķēšana, alkohola lietošana, zādzības, sīkais huligānisms, kā arī cita veida nodarījumi.

Lai gan salīdzinot ar 2017. gadu notikumu skaits, par kuriem paziņots policijai, ir audzis, likumsargi uzsver, ka informācija, kas nonāk Valsts policijas redzeslokā, iespējams, ir tikai maza daļa no aisberga. Ir skaidrs, ka riski paši par sevi neizzūd. Tas ir mērķtiecīgs darbs, lai šos riskus apzinātu un ietekmētu. Valsts policijai jau līdz šim ir izveidojusies lieliska sadarbība ar daudzām izglītības iestādēm Latvijā un šī lielā konference ir solis uz priekšu, lai veiksmīga sadarbība un drošība izglītības iestādes tikai uzlabotos.

Ceturtdien Rīgā norisinājās Valsts policijas organizētais seminārs “Drošība izglītības iestādē”. Seminārā pulcējās vairāk nekā 200 izglītības iestāžu darbinieki no visas Latvijas, kā arī vairāki Valsts policijas reģionu pārvalžu pārstāvji ar mērķi pārrunāt dažādus skolu drošības jautājumus. Valsts policija ir sagatavojusi palīgmateriālu skolu administrācijai drošības izvērtēšanai izglītības iestādēs, kurš ne tikai izdalīts apmeklētājiem, bet arī pieejams elektroniski.

Seminārā klātesošie skolu pārstāvji tika iepazīstināti ar redzējumu par izglītības iestāžu drošības veidošanu un Valsts policijas speciālistu lomu tajā, kā arī tika pārrunāti konkrēti pozitīvi un negatīvi piemēri par notikumiem izglītības iestādēs un ko iespējams darīt, lai izvairītos no nevēlamām sekām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.