Menu
 

Policija: Leģionāru piemiņas pasākumi Rīgas centrā noslēgušies bez starpgadījumiem

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Sestdien Rīgas centrā notikušie leģionāru piemiņas pasākumi noslēgušies bez būtiskiem starpgadījumiem - nav noformēts neviens administratīvā pārkāpuma protokols un neviens arī nav aizturēts, preses brīfingā pastāstīja Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte.

Policija lēš, ka aktivitātēs pie Brīvības pieminekļa piedalījās apmēram 1000 cilvēku. Šulte uzteica policijas darbu un labo sagatavotību. Kārtības nodrošināšanā bija iesaistīts "pietiekams skaits" policistu, viņš sacīja.

Šulte arī norādīja, ka VP ar sadarbības partneriem bija sagatavojusi pasākuma nodrošināšanas plānu, un incidenti nav notikuši.

VP priekšnieka vietnieks norādīja, ka tā dēvētie "antifašisti", kuri sagaidīja gājiena dalībniekus ar plakātiem un citu atribūtiku, drīkstēja protestēt.

Lai gan LETA novēroja, ka kāda vecāka kundze gājiena priekšgalā esošo dalībnieku virzienā meta konfektes, Šultem informācijas par šādu starpgadījumu nebija.

Aģentūra LETA arī novēroja, ka policisti gājiena laikā diviem dzērušiem vīriešiem palūdza atstāt pasākuma norises vietu, taču vīrieši netika aizturēti. Vienā no gadījumiem policija vienkārši piedāvāja vīrieti "aizvest mājās".

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šī gada 16.marta pasākums bija viens no mierīgākajiem tā norises vēsturē.

Kā ziņots, sestdien Vecrīgā sākās un pie Brīvības pieminekļa noslēdzās tradicionālais biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" rīkotais leģionāru atceres gājiens. Saskaņā ar aģentūras LETA novērojumiem, gājienā piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku.

Gājiena noslēgumā tā dalībniekus pie Brīvības pieminekļa, otrpus dzeltenajām norobežojošām barjerām, ar dažādu atribūtiku sagaidīja tā dēvētie "antifašisti", kuri uzvedās samērā klusi.

Vēlāk gan izvērtās vairāki skaļāki konflikti, taču, iesaistoties policijas darbiniekiem, visi šie konflikti norima bez fiziskas izrēķināšanās.

Ik gadu 16.martā neoficiāli tiek atzīmēta leģionāru piemiņas diena. Valsts drošības dienests vērsis uzmanību, ka šajā datumā iespējamas dažādas provokatīvas aktivitātes, kuru mērķis ir piesaistīt Krievijas plašsaziņas līdzekļu uzmanību un diskreditēt Latvijas valsts tēlu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.