Menu
 

Noslēdzies radošo darbu konkurss "Zaļais restarts"; apbalvoti arī Pierīgas skolēni

  • Autors:  Apriņķis.lv
3. vieta piešķirta skolēnam no Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas 1. klases par darbu “Minidārzs”. Publicitātes foto 3. vieta piešķirta skolēnam no Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas 1. klases par darbu “Minidārzs”. Publicitātes foto

Ar lieliskiem rezultātiem un iesūtītiem oriģināliem darbiem noslēgusies “Latvijas Zaļā punkta” radošo darbu konkursa skolēniem “Zaļais restarts” otrā sezona. “Latvijas Zaļais punkts” ir saņēmis 395 darbus no vairāk nekā 200 Latvijas skolām. Visaktīvākie bijuši skolēni no Kuldīgas un Lielvārdes.

AS “Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis norāda: “Skolēnu un skolotāju interese par dalību konkursā bija ļoti liela, ko apliecina lielais saņemto darbu skaits. Lielai daļai no savu laiku nokalpojušām lietām var atrast un radīt jaunu praktisku pielietojumu, lai lietas sāktu otru dzīvi, nevis nonāktu atkritumu poligonos. Skolēni ar savu izdomu un darbu to ir pierādījuši – auduma iepirkuma maisiņi, sēžamie pufi, paklāji, pulksteņi, dekoratīvās eglītes un dažādi citi vides objekti un priekšmeti, kas tapuši no lietām, ko citi būtu izmetuši ārā.”


Par labāko konkursā atzīts Jaunpils vidusskolas 2. klases darbs “Medaļu siena”.

Konkursa komisija ir izvērtējusi visus iesniegtos 395 darbus. 1. vietu ieguvusi Jaunpils vidusskolas 2. klase par darbu “Medaļu siena”, 2. vietu – Rīgas 4. speciālās internātpamatskolas 6. un 7. klase par darbu “Skanīgās bundžiņas”. Savukārt 3. vieta piešķirta skolēnam no Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas 1. klases par darbu “Minidārzs”, balvā klase varēs doties uz “Lido Atpūtas centra” slidotavu, informē AS “Latvijas Zaļais punkts” sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Daiga Buča.

4.–10. vietas ieguvēji saņems gardumu grozus no “Skrīveru saldumiem”, tostarp Majoru vidusskolas 3. klase par darbiem “Ziemassvētku eglīte” un “Pulkstenis”, kura konkursā ieņem 4. vietu.


Majoru vidusskolas 3. klases darbs “Ziemassvētku eglīte”.

AS “Latvijas Zaļais punkts” un “Skrīveru saldumu” specbalvas ieguvēji ir Talsu Kristīgās vidusskolas 3. klase par darbu “Telefona turētāji”, skolēni varēs doties radošajā ekskursijā uz “Skrīveru Emociju fabriku”, vēsta D. Buča. Visus konkursā iesniegtos darbus var apskatīt šeit.

“Mūsu organizētajās radošajās darbnīcās “Emociju fabrika” redzam, ka ikviens var būt mākslinieks un radīt kaut ko īpašu no konfekšu “Gotiņa” un marcipāna masas. Mēs ticam, ka šo radošo potenciālu var izmantot arī tam, lai Latvija kļūtu zaļāka un samazinātos atkritumu apjoms, kas nonāk dabā,” uzsver SIA “Skrīveru saldumi” valdes locekle Sintija Bredika.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.