Menu
 

Ināra Mūrniece Ādažu militārajā bāzē: Valsts stiprināšana ir mūsu visu uzdevums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalījās NATO 70.gadadienai veltītā svinīgā pasākumā Melngalvju namā, ko rīko NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā pārstāvēto valstu vēstnieki. Foto - Saeimas administrācija Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalījās NATO 70.gadadienai veltītā svinīgā pasākumā Melngalvju namā, ko rīko NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā pārstāvēto valstu vēstnieki. Foto - Saeimas administrācija

Šobrīd valsts stiprināšana ir mūsu visu uzdevums – gan Nacionālo bruņoto spēku (NBS), gan visas sabiedrības; mūsu valsts pastāvēs tik ilgi, kamēr mēs to turēsim. Tā ceturtdien, kopā ar deputātiem par godu 15.gadadienai, kopš Latvija kļuvusi par NATO dalībvalsti, apmeklējot NBS militāro bāzi Ādažos, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

“Šis ir ļoti nozīmīgs gads – 15 gadi kopš Latvija ir NATO dalībvalsts, 70 gadi pasaulei varenākajai militārajai aliansei, kā arī Latvijas armijas 100 gadi, ko šovasar svinēsim,” sacīja Ināra Mūrniece. Mēs dzīvojam zem NATO drošības lietussarga, bet arī paši veidojam drošību – gan Latvijas drošību, gan NATO drošību, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, īpaši akcentējot nepieciešamību cīnīties pret hibrīdapdraudējumu.

Ināra Mūrniece uzsvēra, ka Saeimā ir balsu vairākuma vienprātība – ir jāvelta vismaz divus procentus no iekšzemes kopprodukta mūsu aizsardzības spēju stiprināšanai. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka parlaments un tā komisijas rūpīgi sekos finansējuma izlietojumam un iecerēto aizsardzības stiprināšanas plānu izpildei.

Saeimas Preses dienests norāda, ka deputāti NBS militāro bāzi Ādažos apmeklēja ar mērķi pārrunāt aktuālos valsts aizsardzības jautājumus, kā arī iepazīties ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes attīstību un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas ieguldījumu Latvijas drošībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.