Menu
 

VDD kriminālprocesā vērtēs bijušā Stopiņu novada domes deputāta izteikumus par deportācijām

  • Autors:  LETA
VDD kriminālprocesā vērtēs bijušā Stopiņu novada domes deputāta izteikumus par deportācijām

Valsts drošības dienests (VDD) ir sācis kriminālprocesu par bijušā Stopiņu novada domes deputāta Jurija Vasiļjeva izteikumiem sociālajā tīklā "Facebook" saistībā ar Latvijas iedzīvotāju deportācijām 1941.gadā un 1949.gadā.

Dienestā norādīja, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 74.1 panta, proti, par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu. Likums par šādu pārkāpumu paredz ieslodzījumu līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

VDD arī norādīja, ka izmeklēšanas interesēs plašāki komentāri netiks sniegti.

Savā ierakstā "Facebook" Vasiļjevs krievu valodā bija ierakstījis: "57 549 cilvēkus uz attālajiem rajoniem aizveda iegūt izglītību! Pie tam bez maksas! Pēc tam tie, kuri atgriezās pašreizējā Latvijā, saņem lielākus pabalstus, nekā daži pensiju! Bet atgriezties negribēja visi, tāpēc, ka Sibīrijā viņiem likās labāk!"

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Vasiļjevs Stopiņu novada domē tika ievēlēts 2013.gadā no partijas "Saskaņas centrs" saraksta, savukārt 2018.gadā viņš kandidēja Saeimas vēlēšanas no "Rīcības partijas" saraksta, taču netika ievēlēts. Vasiļjevs arī ir valdes loceklis SIA "Rīgas cīņu sporta skola".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.