Menu
 

Aicina iesaistīties labdarības akcijā "Paēdušai Latvijai"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Sestdien, 6. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 21.00 “Rimi” veikalos Rīgā, Mārupē, Ādažos, Salaspilī, Ogrē, Olainē, Valmierā, Cēsīs, Siguldā, Madonā un citviet jau septīto reizi norisināsies labdarības akcija “Paēdušai Latvijai”. Tās laikā ikviens aicināts papildu saviem ikdienas pirkumiem iegādāties produktus un piepildīt pārtikas paku, lai palīdzētu trūkumā nonākušajiem – ģimenēm ar bērniem, senioriem un personām ar invaliditāti.

Šoreiz akcijā piedalīsies 42 “Rimi” veikali, papildinot iepriekšējās akcijās sasniegtos rezultātus. “Paēdušai Latvijai” ietvaros pagājušā gada novembrī “Rimi” veikalos tika nokomplektētas 7347 pārtikas pakas, palīdzot 2450 trūkumā nonākušām ģimenēm. Teju trešdaļa jeb 2132 pakas tika sarūpētas, pateicoties tieši Vidzemes iedzīvotāju atsaucībai. Kopumā kopš pirmās akcijas palīdzību saņēmušas jau aptuveni 8500 ģimenes, informē Latvijas Samariešu apvienības pārstāvji.

“Mēs redzam, ka daļa Latvijas sabiedrības joprojām ir neaizsargāta un ik dienas sastopas ar trūkumu. Tāpēc mēs ļoti novērtējam mūsu pircēju atsaucību un lielo aktivitāti iepriekšējo akciju laikā un ceram uz atbalstu arī šoreiz. Šo akciju realizējot jau vairākus gadus, esam secinājuši, ka vislabākais risinājums ir pārtikas pakā likt produktus ar ilgu derīguma termiņu, lai pakas saņēmējs tos var izlietot pēc saviem ieskatiem un nepieciešamības. Tāpēc aicinām pircējus pārtikas pakā ievietot miežu putraimus, mannu, auzu pārslas, makaronus, rīsus, miltus, eļļu, gaļas vai zivju konservus, cukuru, margarīnu, buljona kubiņus, zirņus, pupiņas un kādu gardumu ar ilgu uzglabāšanas termiņu mazākajiem pārtikas paku saņēmējiem,” uzsver “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

“Paldies ikvienam, kurš ir iesaistījies iepriekšējās akcijās un gatavojas ziedot arī šoreiz. Pēc katras akcijas mēs pārliecināmies, cik mūsu sabiedrība ir sirsnīga un atsaucīga. Mēs spējam saredzēt līdzcilvēku problēmas un sniegt atbalstu, kad tas visvairāk nepieciešams. Kādam šīs pārtikas pakas varētu nešķist pietiekams atbalsts, taču mūsu klienti to novērtē un pateicas – saņemtie produkti bieži vien ir vienīgie, kas tobrīd ir ģimenes rīcībā,” pauž pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” vadītāja Agita Kraukle.

Latvijas Samariešu apvienības pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” rīko dažāda veida palīdzību ģimenēm, kuras nonākušas trūkumā, – gan komplektējot pārtikas pakas, gan organizējot izglītojošus un izklaidējošus pasākumus, vēsta apvienības pārstāvji.

Veikali Pierīgā, kuros norisināsies kampaņa: “Rimi Mārupe” (Daugavas iela 31, Mārupe), “Rimi Apelsīns” (Rīgas gatve 5, Ādaži), “Rimi Olaine” (Stacijas iela 8, Olaine), “Rimi Skolas” (Skolas iela 4E, Salaspils) un “Rimi Sigulda” (Strēlnieku iela 2, Sigulda). Pilns veikalu saraksts pieejams šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.