Menu
 

Darbu radio un televīzijas centrā atstās visi valdes locekļi (papildināta)

  • Autors:  LETA
Jānis Bokta. Foto: LETA Jānis Bokta. Foto: LETA

Darbu Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā (LVRTC) nolēmis pamest tā valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, kā arī abi valdes locekļi – Aldis Lukašinskis un Indulis Šķibelis, aģentūrai LETA apliecināja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) un LVRTC pārstāve Vineta Sprugaine. Linkaits sacīja, ka otrdien saņēmis ziņu, ka divi LVRTC valdes locekļi pametīs darbu uzņēmumā pēc pašu vēlēšanās.

Ministrs vēl neesot lēmis, kad tiks meklēti jauni LVRTC valdes locekļi, tomēr tas tikšot darīts, izsludinot amata konkursu. Linkaits atzina, ka viņš bija plānojis šonedēļ sasaukt LVRTC akcionāru sapulci, lai lemtu par uzņēmuma valdes nākotni, tomēr Bokta ar lēmumu atkāpties pats esot "pasteidzies pirmais".

Ministrs norādīja, ka viņam un Boktam bijušas domstarpības jautājumā par lielo Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu īstenošanu. "LVRTC valdes darbības rezultātā valstij tiek nodarīti lieli zaudējumi. Vēl būs jāstrādā, lai vairāki projekti tiktu veiksmīgi pabeigti. Projektu vadība nebija Boktas kunga stiprā puse," sacīja Linkaits.

Vienlaikus satiksmes ministrs izteica pateicību Boktam par ieguldīto darbu, kā rezultātā LVRTC darbs kļuvis dinamiskāks un vairāk vērsts uz klientu, tāpat Boktas vadībā aktīvāk tiek lietots "e-paraksts".

Bokta aģentūrai LETA atklāja, ka no amata atkāpjas, jo uzņēmumu "ar tik lielu un sarežģītu projektu portfeli" nevar vadīt bez ministrijas atbalsta un vienotas izpratnes par projektu gaitu un izaicinājumiem tajos. "Esam varējuši noturēt un piesaistīt informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares pieredzējušākos un talantīgākos profesionāļus. Komandas darbā esam spējuši LVRTC, kas teju 80 gadu nodarbojās faktiski tikai ar televīzijas un radio apraidi, padarīt par uzņēmumu, kas nodrošina visplašākā spektra un sarežģītības IKT pakalpojumus gan privātajiem komersantiem, gan valsts un pašvaldību organizācijām, gan vietējiem un starptautiskiem uzņēmumiem.

Šobrīd LVRTC īsteno vairākus Latvijas otrās simtgades IKT nozares nozīmīgākos projektus, kas skar gan infrastruktūras izbūvi, gan valsts kritiskās informācijas sistēmas un dažādus drošības risinājumus. Šādu projektu ritējumu nosaka gan mijiedarbība ar nozari kopumā, gan sadarbība ar stratēģiskajiem un tehnoloģiskajiem partneriem. Šobrīd vienotas izpratnes par uzņēmumu nav, kas tad arī ir galvenais iemesls, lai atkāptos no amata. Saku paldies savam darba devējam, par iepriekš doto iespēju pildīt šos pienākumus," teica Bokta.

LVRTC pārstāve Vineta Sprugaine aģentūru LETA informēja, ka Boktas pēdējā darbadiena būs 12. aprīlis. Viņa norādīja, ka no 2006. gada Bokta bija LVRTC valdes loceklis, bet no 2009. gada augusta – LVRTC valdes priekšsēdētājs. Bokta ir arī valdes loceklis Latvijas Telekomunikāciju asociācijā, kā arī šogad tika ievēlēts Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas valdē. Lukašinskis valdē darbu sāka 2012. gadā, bet Šķibelis kompānijas valdē strādā kopš 2011. gada sākuma. 

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" daļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.