Menu
 

Borisa un Ināras Teterevu fonds sniegs atbalstu Siguldas biedrībai "Cerību spārni"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ilmārs Znotiņš Foto - Ilmārs Znotiņš

Šogad ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 206 grūtībās nonākušās Latvijas ģimenes iegūs iespēju un mudinājumu pašu rokām veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savam saimes galdam. Ģimenes saņems sēklas un stādus, darbarīkus un mēslojumu, kā arī tik būtiskās pieredzējušu agronomu konsultācijas par to, kā izaudzēt pēc iespējas labāku ražu, informēja fonda labdarības projektu vadītāja Diana Bogdanova.

Noslēdzoties fonda projektu konkursam programmā “Pats savam saimes galdam” atbalstu ieguva 12 bezpeļņas organizācijas. Tās šogad savos reģionos īstenos projektus, zemkopības darbos iesaistot vismaz 800 uzņēmīgus savas apkaimes iedzīvotājus, tādējādi uzlabojot viņu dzīves apstākļus. Borisa un Ināras Teterevu fonds šiem darbiem piešķīris grantus 16 215 eiro apmērā.

Ar fonda palīdzību Siguldas biedrības “Cerību spārni” projektā “Darbi kopā – labi sokas Siguldas novadā!” 30 Siguldas novada cilvēki ar invaliditāti padomdevēja vadībā uzlabos esošās dārzkopības iemaņas un apgūs jaunas, veicot dažādus dārza darbus – augsnes sagatavošanu, sēšanu, stādīšanu, ravēšanu, augu mēslošanu u.c.

Vasaras laikā viņi rūpēsies par iesēto ražu, laistot un novācot, kā arī sagatavos ziemai izaudzēto ražu. Tā tiks izlietota kopīgu ēdienreižu gatavošanā biedrības dienas centrā un grupu mājā. Projekta autori pauž, ka projekts attīstīs patstāvīgai dzīvei nepieciešamās iemaņas un veicinās viņu dzīves apstākļu uzlabošanos.

Organizācija atzīst, ka programma “Pats savam saimes galdam” ir iespēja atgādināt vecajiem un iemācīt jaunajiem darba tikumu – “iedot izsalkušajiem nevis zivi, bet makšķeri”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.