Menu
 

Lasītākie preses izdevumi Latvijā ir laikraksts "MK Latvija" un žurnāls "Ieva"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vidēji 85,4% jeb 1 miljons 332 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem ir lasījuši vai caurskatījuši kādu no pēdējiem sešiem preses izdevumu numuriem, liecina pētījumu kompānijas “Kantar” 2019.gada pavasarī veiktā Nacionālā preses auditorijas pētījuma rezultāti. Pētījumā apkopota informācija par 180 drukāto preses izdevumu auditoriju.

2019.gada pavasarī lasītākie preses izdevumi pēc viena numura vidējās auditorijas Latvijas iedzīvotāju vidū ir laikraksts “MK Latvija” krievu valodā, žurnāls “Ieva” un laikraksta MK Latvija’’ pielikums “Televizor”. Nedēļas laikrakstu krievu valodā “MK Latvija” vienu numuru lasījuši vai caurskatījuši 11,0% jeb 172 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem, nedēļas žurnālu “Ieva’’ – 9,5% jeb 148 tūkstoši lasītāju  un “MK Latvija’’ pielikumu “Televizor” vidēji vienu numuru lasījuši vai caurskatījuši   6,9% jeb  108 tūkstoši lasītāju.

Desmit lasītāko periodiskās preses izdevumu vidū vēl ierindojas žurnāls “Privātā Dzīve” ar 6,7% jeb 104 tūkstošiem lasītāju, žurnāls “Kas Jauns” ar 6,4% jeb 100 tūkstošiem lasītāju, žurnāls “Ievas Stāsti” ar 5,8% jeb 91 tūkstoti lasītāju, žurnāls “Ilustrētā Pasaules Vēsture”  ar 5,2 % jeb 81 tūkstoti lasītāju, žurnāls “ Ievas Virtuve” ar 4,5 % jeb 71 tūkstoti lasītāju,  savukārt žurnālu “Ilustrētā Zinātne” un žurnālu ‘’Ievas Veselība” vidēji vienu numuru lasījuši vai caurskatījuši līdzīgs daudzums –  4,3 % jeb 67 tūkstoši lasītāju.

“Kopumā lasīšanas ieradumi saglabājas stabili. Salīdzinot divus  pēdējos pētījuma periodus, desmit lasītāko preses izdevumu rindojumā ir nelielas svārstības, taču tās nav statistiski nozīmīgas,” rezultātus komentējusi Mediju pētījumu klientu vadītāja Solvita Kronberga.

“Starp reģioniem (sešu reģionu dalījumā) šī gada pavasarī regulārāk  šos  preses izdevumus lasījuši Zemgalē, kur  vidēji 44% šī reģiona iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem lasījuši kādu no desmit lasītākajiem preses izdevumiem un Vidzemē  – vidēji 43% šī reģiona iedzīvotāju lasījuši vai caurskatījuši  vienu no desmit lasītākajiem preses izdevumiem, bet Kurzemē šos izdevumus lasījuši vismazāk  – 36% šī reģiona iedzīvotāju lasījuši vai caurskatījuši vienu no desmit lasītākajiem izdevumiem. Aktīvāki  šo izdevumu  lasītāji ir vecumā no 50 līdz 74 gadiem, biežāk sievietes, un lauku apvidos dzīvojoši iedzīvotāji.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.