Menu
 

Viens no Ādažu poligonā sprādzienā cietušajiem Albānijas karavīriem atrodas reanimācijas nodaļā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Viens no Albānijas kontingenta karavīriem, kurš pirmdienas rītā cieta sprādzienā Ādažu poligonā, patlaban atrodas slimnīcas reanimācijas nodaļā pēc operācijas, preses konferencē pavēstīja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš. Viņš norādīja, ka negadījums notika šorīt plkst.9.30, un tajā cieta trīs Albānijas karavīri.

Albānijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Bardils Kolcaku paziņojis, ka sprādzienā Latvijā gājusi bojā Albānijas Bruņoto spēku virsleitnante Zarife Hasanaja un ievainots kontingenta komandieris Klodians Tanuši un seržants Julians Kapajs.

Pēc Kalniņa teiktā, kareive no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā stundu pēc negadījuma, viens kareivis pēc ķirurģiskas operācijas smagā stāvoklī atrodas reanimācijas nodaļā, bet otram konstatēti viegli ievainojumi.

Kalniņš arī norādīja, ka ir uzsākta dienesta izmeklēšana par negadījuma apstākļiem, un līdz brīdim, kad izmeklēšanā tiks noskaidroti notikušā cēloņi, arī pārtrauktas visa veida mācības Ādažu poligonā. Komandieris piebilda, ka Valsts policijā, atbilstoši likumdošanai, ir uzsākts kriminālprocess par notikušo.

NBS komandieris pauda līdzjūtību negadījumā bojāgājušo un cietušo karavīru ģimenēm, uzsverot, ka no Latvijas puses tiks darīts viss nepieciešamais, lai nodrošinātu viņu transportēšanu uz dzimteni.

Kalniņš skaidroja, ka Albānijas kontingenta karavīri Latvijā nodarbojās ar nesprāgušās munīcijas neitralizēšanu un negadījumā brīdī viņi gatavoja areālu mācībām. Komandieris piebilda, ka šobrīd ir pāragri spekulēt par sprādziena iemesliem, kā arī par to, kas tieši uzsprāga.

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) izteikuši līdzjūtību bojā gājušās virsleitnantes ģimenei un novēlējuši ātru atveseļošanos ievainotajiem. "Latvija ir ļoti pateicīga mūsu sabiedrotajai Albānijai par ieguldījumu NATO misijā, šis ir ļoti skumjš brīdis mums visiem," raksta amatpersonas.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) izteikusi līdzjūtība bojāgājušās virsleitnantes ģimenei un dienesta biedriem un novēlējusi drīzu izveseļošanos ievainotajiem. "Ikviens NATO karavīrs ir mūsu karavīrs," uzver Mūrniece.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.