Menu
 

Lielu vēlētāju aktivitāti Saulkrastu novadā mērs skaidro ar vasaras sezonas sākumu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Daudzi, tostarp politiķi, ir sākuši vasaras sezonu savās vasarnīcās, un darbus dārzā apvieno ar vēlēšanām, augsto vēlētāju aktivitāti novadā aģentūrai LETA komentēja Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis (LRA).

Domes vadītājs ir pārsteigts par lielu aktivitāti, kas novadā līdz pusdienlaikam sasniegusi 27,07%, jo iepriekš bijušas problēmas ar datu apmaiņas sistēmu. Viņaprāt, vēlētāju izvēli iet pie vēlēšanu urnām ietekmējis arī tas, ka Saulkrastu novadā dzīvo viens no Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātiem - Latvijas Reģionu apvienības valdes priekšsēdētājs un vēlēšanu saraksta līderis Edvards Smiltēns. Pēc Līča teiktā, arī citiem politiķiem novadā ir vasaras mājas, kas arī ietekmē vēlētāju aktivitāti.

"Aktīvā pilsētā aktīvi cilvēki," aktivitāti Valmierā līdz pusdienlaikam, kas sasniegusi 26,72%, komentēja pilsētas mērs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei"), piebilstot, ka pilsētnieki aktīvi ir visās vēlēšanās.

Pēc Baika teiktā, iepriekšējās balsošanas dienās daudz bijis arī tuvējo novadu iedzīvotāju, kas braukuši balsot uz Valmieru.

Abu domju vadītāji neslēpa, ka balsis nodevuši par saviem politiskajiem spēkiem.

Jau vēstīts, ka EP vēlēšanās līdz sestdienas plkst.12 nobalsojuši kopumā 285,8 tūkstoši vēlētāju jeb 20,24% no kopējā vēlētāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Tostarp sestdien līdz plkst.12 nobalsojuši 127,6 tūkstoši vēlētāju jeb 9,04% no kopējā vēlētāju skaita.

Tādējādi šogad aktivitāte EP vēlēšanās līdz šim bijusi nedaudz lielāka kā iepriekšējās EP vēlēšanās.

Iepriekšējās EP vēlēšanās, kas notika 2014.gadā, attiecīgajā laika periodā bija nobalsojuši kopumā 17,46% vēlētāju, tostarp iepriekšējā balsojumā - 6,84% vēlētāju, bet vēlēšanu dienā līdz plkst.12 bija nobalsojuši 10,62% vēlētāju.

No Latvijas EP tiks ievēlēti astoņi deputāti. Vēlēšanām pieteikti 16 saraksti, no kuriem kandidē 246 pretendenti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.