Menu
 

Jautājumā par ģenerālprokurora darba vērtēšanu Prokuroru biedrība neatbalsta izpildvaras iejaukšanos tiesu varas neatkarībā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jautājumā par ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera darba izvērtēšanu Latvijas Prokuroru biedrība neatbalsta izpildvaras politiķa aicinājumus uz rīcību, kas vērsta pret tiesu varas neatkarību.

Biedrības prezidents, Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta prokurors Jānis Ilsteris aģentūrai LETA stāstīja, ka biedrības valde šodien "izskatīja jautājumu par nepieciešamību izteikt biedrības valdes nostāju par Tieslietu ministrijas aicinājumu vērtēt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atbilstību amatam".

Biedrības valde, pieņemot lēmumu, vadījās no Prokuratūras likuma noteiktās kārtības par ģenerālprokurora atlaišanas kārtību, kurā ir noteikts, ka pārbaudi ierosina Augstākās tiesas priekšsēdētājs pēc savas iniciatīvas vai pēc vienas trešdaļas Saeimas deputātu pieprasījuma.

"Prokuroru biedrība norobežojās un neatbalsta jebkādas politiskas amatpersonas izpildvarā paustu attieksmi un aicinājumus rīcībai, kas vērsta pret tiesu varas brīvību un neatkarību. Biedrība pauž pārliecību, ka likumdevējs rīkosies atbilstoši likumam," norādīja Ilsteris.

Latvijas Prokuroru biedrības valdē darbojas Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras virsprokurore Baiba Voicehoviča, Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore Dace Milberga, Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors Sergejs Noviks, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore Iveta Rudzīte un Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas prokurors Salvis Skaistais.

Valdošās koalīcijas politiķi šonedēļ pauda uzskatu, ka Saeimā būtu jādiskutē par iespēju vērtēt ģenerālprokurora Kalnmeiera atbilstību amatam, ja tam būs konkrēts pamatojums.

Politiķi pirmdien vienojās pārcelt diskusiju uz Saeimu - tur tiktu strādāts pie konkrēta pieprasījuma teksta, par kura parakstīšanu tad arī lemtu deputāti.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.