Menu
 

Velosezonas ievadā par 30% samazinājies satiksmes negadījumos cietušo velobraucēju skaits

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts policijas dati liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, vērojama pozitīva tendence un samazinājies gan satiksmes negadījumu daudzums ar velosipēdu iesaisti, gan par 30% sarucis cietušo velosipēdistu skaits.

No gada sākuma līdz šim brīdim reģistrēti 217 ceļu satiksmes negadījumi ar velosipēdistu iesaisti, kuros ievainojumus guvuši 135 velosipēdisti, bet 3 diemžēl gājuši bojā. Salīdzinājumam – šajā periodā pērn reģistrēti 258 negadījumi ar 182 ievainotajiem un pieciem bojāgājušajiem. Arī maija mēnesī redzama pozitīva tendence, jo salīdzinājumā ar pērnā gada velosezonas sākumu, kad dažādus savainojumus satiksmes negadījumos guva 113 velosipēdisti, šogad cietušo skaits ir samazinājies līdz 79.

“Uzrunājot satiksmes dalībniekus un aicinot tikai mazliet vairāk padomāt par saviem ikdienas paradumiem, varam gūt ļoti labus rezultātus. Darbs turpināsies, tomēr jau tagad varam teikt, ka gan izvietotās informatīvās zīmes un plakāti, gan turbulences ietekmes uz satiksmes dalībniekiem vizuālais skaidrojums un aicinājums ikdienā ievērot drošu intervālu ir veicinājis slikto ieradumu laušanu,” gandarījumu paudis Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

Rīgas ielās aptaujātie autovadītāji un velosipēdisti atzīmē, ka pēdējos gados uzlabojas savstarpējās attiecības dažādu satiksmes dalībnieku starpā uz ceļa un ir vērojama lielāka sapratne vienam pret otru.

CSDD veiktais eksperiments no gaisa, ar dronu sekojot riteņbraucējam dažādos ceļu satiksmes posmos, apliecina, ka, pilsētas satiksmē vērojami labi rezultāti un drošas telpas intervālu ievēro lielākā daļa jeb 71 % no visiem novērotajiem autobraucējiem. Tomēr satiksmes dalībniekiem jābūt vērīgākiem ārpus apdzīvotām vietām, kur, pieaug transportlīdzekļu kustības ātrumam, novērots, ka drošu intervālu, apbraucot velosipēdistu, ievēro mazāk nekā puse autovadītāju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.