Menu
 

Aptauja Ķekavā. Vai vajadzētu aizliegt Georga lentes publiskos pasākumos? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Saeima ir nodevusi izskatīšanai komisijās Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–”Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) rosinātos likumu grozījumus, kas paredz aizliegt sapulcēs, gājienos, piketos, kā arī publiskos izklaides un svētku pasākumos izmantot tā sauktās Georga lentes.

Kā norādījis VL-TB/LNNK ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts, Georga lentes Krievija plaši izmanto savā propagandā. Georga lente ir vairāku Krievijas impērijas un PSRS militāro apbalvojumu sastāvdaļa kopš 1769. gada, taču 2005. gadā Krievijā tika sākta akcija “Georga lentīte”, no militāra apbalvojuma sastāvdaļas to padarot par vispārēju simbolu “Padomju Savienības uzvarai Lielajā Tēvijas karā”, pauž Nacionālās apvienības pārstāvji.

Aleksandrs, loģistikas speciālists

Man ir vienalga. Tā ir cilvēku izvēle staigāt ar šo lenti vai bez tās. 9. maijā lai staigā, bet 18. novembrī to valkāt nevajadzētu.

Jeļena, šūšanas tehnoloģe

Lai cilvēki valkā šīs lentes, it īpaši kara veterāni. Tā ir vēsture, nevajag tās aizliegt.

Agnese, uzņēmēja

Galvenais, lai lentīšu ierobežošana neizraisa konfliktus, lai nav lielākas negācijas. No otras puses, arī lentītes nedrīkst nēsāt tā, lai raisītu pārējos pretestību.

Valentīna, bērnu audzinātāja

Vispār nekādos pasākumos Latvijā tās nevajadzētu atļaut nēsāt, jo tas noskaņo cilvēkus pret Latviju. Tas ir okupācijas simbols, kuru vajag aizliegt.

Ilona, pedagoģe

Kategoriski aizliegt to nevajadzētu, lai tā paliek cilvēku brīva izvēle, nēsāt šo lenti vai ne. Tā ir katra personīga darīšana.

   
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.