Menu
 

Olaines muzejs aicina jauniešus pieteikties arheoloģisko izrakumu veikšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - olainesmuzejs.lv Foto - olainesmuzejs.lv

Olaines Vēstures un mākslas muzejs aicina brīvprātīgos jauniešus vecumā no 13 līdz 25 gadiem pieteikties arheoloģisko izrakumu veikšanai Olainē. Arheoloģiskos izrakumus vadīs vēstures doktors, arheologs Andris Tomašūns.

Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruta teritorijā atrodas krievu armijas fortifikāciju būves zemes reljefa formā. 2017. gadā Olaines Vēstures un mākslas muzejs pirmo reizi veica arheoloģiskos izrakumus ar mērķi izpētīt krievu armijas blindāžas uzbūves īpatnības, un iegūt vairāk informācijas par karavīru sadzīves apstākļiem. 2018. gadā arheoloģiskie izrakumi tika turpināti, lai iegūtu papildus informāciju par karavīru sadzīves apstākļiem Pirmā pasaules kara laikā.

Šogad Olaines Vēstures un mākslas muzejs veiks arheoloģisko izpēti krievu armijas zemnīcas vietā ar mērķi noskaidrot zemnīcas uzbūves konstrukcijas un ēkas pielietojumu kara laikā.

Izrakumi notiks Olainē, Jelgavas ielā 5, kur Pirmā pasaules kara laikā atradās krievu armijas nometne, kurā periodiski uzturējās arī latviešu strēlnieku vienības. Arheoloģiskie izrakumi tiks uzsākti 25. jūnijā un norisināsies divas nedēļas katru darbadienu laikā no plkst.10.00 līdz 14.00.

Ja esi jaunietis vecumā no 13 līdz 25 gadiem, interesējies par vēsturi un vēlies gūt pieredzi arheoloģijā, piesakies līdz 19. jūnijam, aizpildot anketu https://ej.uz/izrakumiolaine2019.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.