Menu
 

Publiskās apspriešanas laikā pausts atbalsts pareizticīgo baznīcas celtniecībai Vangažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Inčukalna novada pašvaldība Foto - Inčukalna novada pašvaldība

Teju mēnesi ilgušajā publiskajā apspriešanā iedzīvotāji pauduši atbalstu pareizticīgo baznīcas būvniecības iecerei Parka ielā 19, Vangažos. Publiskā apspriešana notika no 15.aprīļa līdz 13.maijam.

Kā vēsta novada pašvaldība, sabiedriskā līdzdalība būvniecības ieceres publiskās apspriešanas laikā vērtējama kā augsta – publiskās apspriešanas sanāksmē piedalījās 19 interesenti, bet publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas 144 derīgas aptaujas anketas, no kurām visās 144 tika pausts atbalsts būvniecības iecerei.

Aptaujas anketās iedzīvotāji norādījuši, ka plāno regulāri apmeklēt baznīcu, ka Vangažos ir vajadzīga baznīca, ka šeit dzīvo daudz pareizticīgo, tādēļ ir nepieciešama šāda baznīca, kā arī tika minēts, ka baznīca nepieciešama garīgai sabiedrības attīstībai.

Pašvaldībā arī norāda, ka būvniecības iecere ir arī atbilstoša Inčukalna novada teritorijas plānojumam 2013.-2024.gadam, kas nosaka, ka publiskās apbūves teritorijā, kur atrodas zemes vienība, ir atļauts būvēt reliģisko iestāžu ēkas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.