Menu
 

Baltijas valstu gaisa telpā notiek NATO mācības "Ramstein Alloy"

  • Autors:  LETA--BNS
Foto: virsseržants Gatis Indrēvics, Latvijas armija Foto: virsseržants Gatis Indrēvics, Latvijas armija

Baltijas valstu gaisa telpā otrdien un trešdien notiek NATO gaisa spēku mācības "Ramstein Alloy 19-2".

Šo ikgadējo plānoto mācību mērķis ir NATO spēku gaisa telpas kontroles un novērošanas prasmju uzlabošana, NATO patrulēšanas misijas un reģionālo gaisa spēku kontroles un savstarpējās sadarbības uzlabošana.

Mācībās piedalīsies vairāk nekā 20 lidmašīnu, paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrijā. Lidojumu laikā tiks strādāts arī pie meklēšanas un glābšanas procedūru pilnveidošanas, imitēts lidmašīnu komunikācijas signālu zaudējums un iznicinātāju degvielas uzpilde gaisā.

Lietuvas transporta lidmašīna "C-27" un helikopters SAR piedalīsies kopīgajos treniņos ar sabiedroto un partneru lidmašīnām. Mācībās piedalīsies Baltijas valstu gaisa telpā pašlaik patrulējošie Ungārijas iznīcinātāji "JAS-39", Spānijas iznīcinātāji "F/A-18", kas bāzēti Zokņu aviobāzē pie Šauļiem, kā arī Lielbritānijas iznīcinātāji "Eurofighter Typhoon", kas bāzēti Emari gaisa spēku bāzē Igaunijā.

Tāpat mācībās piedalīsies arī iznīcinātāji no Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas degvielas uzpildes lidmašīnas "KDC-10", bet papildu kontroli un vadību veiks lidmašīna "E-3A" ar iepriekšējās brīdināšanas un kontroles sistēmu AWACS.

Šāda veida mācības Baltijas valstīs notiek kopš 2008.gada, bet 2016.gadā tās tika pārveidotas pašreizējā formātā. "Ramstein Alloy" mācības notiek trīs reizes gadā, to uzdevums ir trenēt un stiprināt sadarbību starp reģionālajiem gaisa spēkiem un citiem partnervalstu spēkiem reģionā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.