Menu
 

Karlsonu pāra vienkāršās patiesības Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Elmārs un Aldona Karlsoni kopā nodzīvojuši 63 gadus. Foto - no privātā arhīva Elmārs un Aldona Karlsoni kopā nodzīvojuši 63 gadus. Foto - no privātā arhīva

Šie stāsti nepretendē nedz uz Šekspīra, nedz Raiņa vai Zigmunda Skujiņa augstumiem. Tie vienkāršā valodā pastāsta dažus pašiem svarīgus mirkļus no šodienas, bet vēl vairāk – no aizvadītiem gadiem, kad visi bijām jaunāki un droši vien tādēļ zāle likās zaļāka un sviestmaize garšīgāka. Brīdi pa brīdim kāds “Rīgas Apriņķa Avīzes” lasītājs mums uzraksta, lai dalītos pārdomās vai pastāstītu par savas dzīves jaukākajiem mirkļiem. Iespēju robežās cenšamies publicēt.

Reti vairs gadās saņemt ar roku rakstītu vēstuli, kas sūtīta pa pastu. Bet gadās. Nupat saņēmām Elmāra Karlsona vēstījumu.

Elmārs “Rīgas Apriņķa Avīzei” rakstījis jau iepriekš, informējot par nekārtībām Krimuldas novada Inciemā, taču šoreiz viņš stāsta par to, ka ar kundzi Aldonu nodzīvojuši kopā jau 63 gadus. Žēl, ka nezinot, vai dzimtajā Krimuldas novadā vēl kāds ar 60 gadu laulības stāžu, jo retajam tas izdodas gan veselības, gan raksturu nesaderības, gan citu iemeslu dēļ.

Elmārs un Aldona savu laulību esot slēguši 1956. gadā Dobeles rajona Auru ciemā, kur puisis tolaik mācījies netālajā Apguldes arodskolā. Toreiz domājuši arī par to, ka dzīvē jau visādi var gadīties. Nolēmuši – ja nesapratīsies, tad šķirsies draudzīgi. Tomēr šo soli nav nācies spert.

Visu mūžu Elmārs un Aldona kārtīgi strādājuši. Inciemā dzīvojot jau 44 gadus un cerot te arī pavadīt visu atlikušo dzīvi. Galvenais ieteikums citiem – nevajag katru domstarpību pārvērst naidā, tad arī viss būs kārtībā.

Tāds ir pavisam īss inciemiešu Elmāra un Aldonas dzīves stāsts. Kaut vairāk mums būtu šādu pāru, kuri saticībā spēj nodzīvot tik garu un piepildītu mūžu! Arī “Rīgas Apriņķa Avīze” novēl Elmāram un Aldonai Karlsoniem labu veselību, ņipru dūšu un vēl daudz jauku dzīves mirkļu!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.