Menu
 

Aptauja: Latvijā 77% iedzīvotāju mājokļos televizors novietots dzīvojamā istabā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā 77% iedzīvotāju mājoklī televizors ir novietots dzīvojamā istabā, liecina elektroierīču ražotāja "Samsung Electronics Baltics" aptaujas dati par Baltijas iedzīvotāju televizoru skatīšanās tendencēm.

Vienlaikus 37% aptaujāto norādījuši, ka televizors viņu mājoklī atrodas guļamistabā, bet 16% minējuši, ka televizors ir virtuvē.

Aptaujā noskaidrots, ka visbiežāk respondenti televizoru skatās kopā ar ģimeni - Latvijā šādu atbildi snieguši 65% aptaujāto, savukārt Lietuvā un Igaunijā nedaudz retāk - katrā 58%.

Neskatoties uz to, ka mūsdienās ir pieejamas dažādas ierīces, kur skatīt video saturu, piemēram, mobilie telefoni, planšetdatori, cilvēki joprojām pieturas pie klasiskām vērtībām, un lielākā daļa aptaujāto izvēlas filmas skatīties televizorā. Aptaujas dati liecina, ka Latvijā filmas labprātāk televizoros skatās 70% aptaujāto, kamēr Igaunijā un Lietuvā - katrā 73% aptaujāto.

Aptauju 2019.gadā, pēc "Samsung Electronics Baltics" pasūtījuma, veica socioloģisko pētījumu kompānija "Norstat", aptaujājot 3000 cilvēku visās trijās Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.