Menu
 

Siguldas slimnīcā 2019. gadā piedzimuši 1062 mazuļi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā ik gadu pasaulē nāk vairāk nekā 1000 mazuļi – arī pērn, 2019. gadā, Siguldas slimnīcā piedzimuši 1062 bērniņi – 518 meitenes un 544 zēni –, kas ir par septiņiem jaundzimušajiem vairāk nekā 2018. gadā (1055).

Kā informē pašvaldība, 2020. gada pirmajās dzemdībās Siguldas slimnīcā pasaulē nāca puisītis.

Jau ziņots, ka šobrīd Siguldas slimnīcā pilnībā tiek atjaunota Rehabilitācijas nodaļa (3. nodaļa) ar abiem gaiteņiem līdz 4. nodaļai un kāpņu telpa no 3. stāva līdz Uzņemšanas nodaļai. Jaunās un mūsdienīgās telpas piemērotas pacientiem ar kustību traucējumiem un tajās ir jaunākajām tendencēm atbilstošs aprīkojums. Papildus tam slimnīcas Rehabilitācijas nodaļa tiks aprīkota ar ārējām, elektriski regulējamām žalūzijām saules pusē, kā arī rekonstruēta ventilācijas sistēma, uzstādot īpašus filtrus ar ozonizāciju un bipolāro jonizāciju.

Siguldas slimnīcā līdz 2020. gada pavasarim norit Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēts un valsts budžeta atbalstīts projekts “Siguldas slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūras atjaunošana” vairāk nekā 770 tūkstošu eiro apmērā. Siguldas novada pašvaldība šajā projektā investējusi 46 239 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.