Menu
 

Aptauja: 40% iedzīvotāju šogad apņēmušies vairāk laika pavadīt ar ģimeni

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

40% Latvijas iedzīvotāju šogad apņēmušies vairāk laika pavadīt ar ģimeni, kamēr citās valstīs šāda apņemšanās ir tikai 23% aptaujāto, liecina finanšu pakalpojumu uzņēmuma "Ferratum grupa" veiktais starptautiskais pētījums.

Uzņēmums ar interneta starpniecību aptaujājis savus aktīvos klientus 14 valstīs. Kopumā aptaujā piedalījies vairāk nekā 31 000 respondentu vecumā no 18 līdz 61 gadam.

"Pētot aptaujas datus, secinājām, ka šajā gadā latvieši vairāk nekā citu valstu pārstāvji ir nolēmuši gādāt par ģimenes ligzdiņas vīšanu un labiekārtošanu, jo otrā populārākā apņemšanās ir labiekārtot savu mājokli - to par šī gada mērķi izvēlējušies 27% aptaujāto latviešu. Savukārt citās valstīs šāda apņemšanās ir tikai 15% aptaujāto," atzīmējis uzņēmuma izpilddirektora vietnieks Anti Kumpulainens.

18% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju šogad vēlas iegādāties jaunu auto vai ieguldīt esošā auto remontā, kamēr citviet pasaulē šāda apņemšanās ir 13% aptaujāto. 

Vēl 13% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju šogad nolēmuši investēt kāda sava sapņa attīstībā, kamēr citviet pasaulē to plāno darīt tikai 9% respondentu.

Katrs astotais latvietis jeb 12% aptaujāto apņēmušies šogad arī vairāk sportot. Citās valstīs šādu apņemšanos pauduši 11% respondentu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.