Menu
 

Notāru dienās varēs saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas; šogad aktualizēta bērnu juridiskā drošība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - www.latvijasnotars.lv Ilustrācija - www.latvijasnotars.lv

25.un 26. februārī jau 15. reizi norisināsies Notāru dienas, kad zvērinātu notāru birojos visā Latvijā cilvēki varēs saņemt juridiskās konsultācijas bez maksas. Jautājumus varēs uzdot arī Latvijas zvērinātu notāru klientu portālā.

Latvijas Zvērinātu notāru padome, kas rīko Notāru dienas, šogad aicina sabiedrību domāt par bērnu juridisko drošību un vienmēr turēt bērnu intereses pirmajā vietā. Kādiem dokumentiem jābūt ikviena bērna juridiskajā albumā? Kā nodrošināties, lai, pārim šķiroties, emocijas un aizvainojumi neapdraudētu kopīgā bērna intereses? Ar ko jārēķinās, ja mantinieki ir bērni no vairākām laulībām? Par šiem un citiem ar bērnu juridisko drošību saistītiem jautājumiem Latvijas Zvērinātu notāru padome rosinās diskusijas šogad Notāru dienās.

“Mēs aicinām cilvēkus izzināt, kas ir nepieciešams, lai viņu bērni būtu pilnībā juridiski nodrošināti dažādām situācijām, ko ģimene var piedzīvot, bet jo sevišķi, piemēram, vecākiem šķiroties. Tāpēc Notāru dienās jo īpaši gaidīti vecāki ar jautājumiem par ģimenes lietām un bērnu juridisko drošību,” aicina Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš.

“Taču iedzīvotāji, protams, kā ik gadu, aicināti vērsties pie zvērinātiem notāriem, lai saņemtu padomu arī citos katram svarīgos juridiskos jautājumos, tostarp par pilnvarām dažādām dzīves situācijām, mantojuma lietām un mantošanas procesu, darījumiem ar nekustamo īpašumu, ģimenes lietām, kopdzīves jautājumiem u.c.”

Notāru dienās iespēju saņemt zvērinātu notāru padomu līdz šim izmantojuši vairāk nekā 42 000 Latvijas iedzīvotāju. Viņi konsultējušies galvenokārt tādos jautājumos, kā darījumi ar nekustamo īpašumu, mantojuma lietas, laulību līgumi, dāvinājuma līgumi, laulības šķiršanas, uzturlīgumi, pilnvaras, īres un nomas jautājumi u.c.

Konsultāciju iespējas: notāru birojos visā Latvijā no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00; tiešsaistē klientu portālā www.latvijasnotars.lv, rakstot profilam Notāru dienas (meklēt sadaļā Mans notārs) – no plkst. 10.00 līdz 14.00; tirdzniecības centrā “Alfa” Rīgā – 2. stāvā pie kinoteātra “Cinamon” ieejas no plkst. 15 līdz 20.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.