Menu
 

Mājsaimniecībām no jūlija samazināsies dabasgāzes tarifi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saistībā ar zemo dabasgāzes cenu tirgū, mājsaimniecībā no 1.jūlija dabasgāzes tirdzniecības tarifi turpinās samazināties, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāve Baiba Jakobsone.

SPRK pieņēmusi lēmumu par to, kā AS "Latvijas gāze" piemērot saistīto lietotāju jeb mājsaimniecību tarifus atbilstoši aktuālajai dabasgāzes tirdzniecības cenai. 

Šīs lēmums precizē kārtību, kā piemērojami dabasgāzes tirdzniecības tarifi atbilstoši aktuālajai dabasgāzes cenai, nodrošinot, ka saistīto lietotāju jeb mājsaimniecību tarifi atbilst "Latvijas gāzes" dabasgāzes iegādes izmaksām. 

Sagaidāms, ka pateicoties zemajai dabasgāzes cenai tirgū, mājsaimniecību lietotājiem šā gada otrajā pusgadā dabasgāzes tirdzniecības tarifi turpinās samazināties. 

SPRK priekšsēdētājs Rolands Irklis norādīja, ka pašreiz tirgū ir vērojama strauja dabasgāzes cenas lejupslīde. 

Viņš skaidroja, ka salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo ceturksni, šogad dabasgāzes cena mājsaimniecībām ir samazinājusies par 18%. "Šī ir pozitīva ziņa ikvienai mājsaimniecībai, kura dabasgāzi izmanto gan ēdiena pagatavošanai, gan apkurei," pauda Irklis.

Līdzīgas tarifu piemērošanas kārtības atbilstoši aktuālajai dabasgāzes cenai SPRK ir noteikusi arī citiem komersantiem, tostarp siltumapgādes komersantiem. 

Paziņojumu par jaunajiem piemērojamajiem dabasgāzes tarifiem mājsaimniecību lietotājiem "Latvijas gāze" publicē reizi pusgadā iepriekšējā mēneša 10.datumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.