Menu
 

Siguldas slimnīcā šāgada 1000.dzemdībās pasaulē nācis puisītis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

1.novembrī Siguldas slimnīcā pasaulē nācis 1000. dzemdībās piedzimušais mazulis – puisītis. Viņa mammai Rūtai Lapiņai no Valmieras šīs ir otrās dzemdības, 1. novembra plkst. 16.19 sagaidot brangu vairāk nekā 4 kilogramus smagu puisīti, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Ierasti tūkstošajās dzemdībās nākušo mazuli un viņa ģimeni sveic Siguldas slimnīcas vadītājs Valdis Siļķe un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Šogad vīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ sveicienu no pašvaldības nogādāja slimnīcas personāls, pasniedzot Latvijas Bankas sudraba monētu “Sigulda”, kā arī citas dāvanas, kuras nes “Sigulda aizrauj” zīmolu.

Slimnīcas vadītājs Valdis Siļķe norāda, ka šis ir bijis specifisks gads tieši Covid-19 dēļ. Pavasarī, kad valstī bija izsludināta ārkārtējā situācijā, Siguldas slimnīcā tika atliktas plānveida operācijas, kā rezultātā Ķirurģijas nodaļā atbrīvojās palātas, un tās tika atvēlētas grūtniecēm un jaunajām māmiņām, kā arī viņu vīriem. Palātās tika nodrošināta nepieciešamā ēdināšana, kā arī bērnu kopšanas un ārstniecības līdzekļi, tādējādi mazinot nepieciešamību iziet ārpus slimnīcas telpām un izpildot visus epidemioloģiskos noteikumus.

Šajā laikā tika sasniegts arī rekordliels dzemdību skaits vienā mēnesī – 129 jaundzimušie. Iepriekšējos gados 1000. dzemdībās dzimušais un viņa ģimene tika sveikti decembra sākumā, taču šogad – jau 1. novembrī, kas arī norāda uz dzemdību skaita pieaugumu Siguldas slimnīcā. Iespējams, līdz gada beigām varētu sasniegt rekordlielu dzemdību skaitu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.