Menu
 

Ādažos daudzbērnu ģimenes pabalstu varēs saņemt arī tās ģimenes, kurās gada laikā piedzims trešais bērns

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jaunie grozījumi, kas Ādažu novadā ar nākamā gada 1.janvāri stāsies spēkā noteikumos par daudzbērnu ģimenes pabalstu, vēsta, ka uz daudzbērnu ģimenes pabalstu varēs pretendēt arī tās ģimenes, kurās trešais bērns piedzims kārtējā kalendārā gada laikā.

Ja, piemēram, 2021.gada 1.janvārī ģimenē būs divi bērni, bet gada (2021.) laikā piedzimst trešais bērns, ģimene varēs pieprasīt daudzbērnu ģimenes pabalstu. Pabalstu 50 eiro apmērā piešķir vienu reizi kalendārā gada laikā katram bērnam, nevērtējot ģimenes ienākumus un mantisko stāvokli, informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne.

Pašvaldības pabalstu daudzbērnu ģimene var saņemt, ja daudzbērnu ģimenē kopā deklarētajā dzīvesvietā dzīvo visi bērni, t.sk. audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esošie bērni, kā arī, ja katrs bērns (izņemot tos, kuri mācās vispārējās vidējās izglītības iestādēs, profesionālās izglītības iestādēs vai arī ir pilna laika klātienes studenti un nav sasnieguši 24 gadu vecumu) un viens no viņa likumiskajiem pārstāvjiem (vecākiem u.c.) kārtējā kalendārā gada 1. janvārī deklarēts Ādažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Svarīgi, ka ar vienu iesniegumu var iesniegt pieprasījumu par visiem bērniem! Iesniegums pabalsta piešķiršanai jāiesniedz katru gadu no 1.janvāra līdz 10.novembrim.

Pabalsta saņemšanai atbilstošais likumiskais pārstāvis aizpilda iesniegumu portāla www.epakalpojumi.lv pakalpojumā “e-Privilēģijas”, individuāli autorizējoties portāla lietošanas noteikumos noteiktajā kārtībā, kurā pievieno izglītības iestādes izziņas kopiju, ja bērns iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, ja normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pašvaldības rīcībā nav pabalsta pieprasīšanai nepieciešamās ziņas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.