Menu
 

Uzsāk projektu par ģimenēm draudzīgas vides veidošanu Babītes, Mārupes un Olaines novados

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu ir uzsākts darbs pie projekta “Par prasmīgām ģimenēm”. Projekta mērķis ir palīdzēt ģimenēm stabilizēt un atgūt mentālo veselību pandēmijās ietekmē, kvalitatīvi pavadot laiku kopā. Projekta laikā tiks īstenotas uz ģimenes vērtību apzināšanos un pozitīvas attieksmes veidošanu sabiedrībā vērstas un ģimeņu godināšanu veicinošas aktivitātes, piepildot kvalitatīvi un radoši ģimeņu kopā pavadīto laiku neformāli izglītojošos pasākumos līdzšinējos Babītes, Mārupes un Olaines novados.

Kā norāda projekta autori, biedrībām saskaroties ar jau iepriekš realizētiem ģimeņu iesaistes projektiem, kļuva skaidrs, ka zināšanas par aktivitāšu iespējām ģimenēm blakus novados ir vājas vai nepilnīgas, ko ir iespējams labot un sniegt aktivitātes, kas palīdzēs iesaistītīties visai ģimenei kopā. Tieši tāpēc ir uzsākts  projekts, kas aptver trīs līdzšinējos Pierīgas novadus (jeb divus, ņemot vērā administratīvi teritoriālo reformu).

Projekta ieviešanas gaitā tiks nodrošināts trīs pasākumu cikls ar neformālās izglītības darbnīcām, ģimeņu līdzdarbošanos, kurā caur prasmēm, iemaņu un vēstures apgūšanu, tuvējo novadu iepazīšanu, tiks godināta ģimenes kopā būšana un tradīcijas, liecina informācija Olaines novada interneta vietnē.

“Ikvienu novada iedzīvotāju aicināsim iesaistīties šajos pasākumos, kuros interesenti varēs piedalīties amatnieku, rokdarbu un citās radošajās darbnīcās, kas bija aktuālas 19.un 20.gadsimtā un ir aktuālas 21.gadsimtā. Un parādīsim, kā šīs prasmes var tikt pielietotas mūsdienās, tādējādi izzinot gan vēsturi, gan iespējas Babītes, Olaines un Mārupes novadā,” norāda projekta īstenotāji.

Projekta noslēgumā ģimenes tiks motivētas turpināt pielietot apgūtās prasmes mājas apstākļos un  ar bildēm dalīties sociālajos tīklos, piedaloties konkursā ar balvām. Tādējādi būs sniegtas idejas un motivācija kvalitatīvai laika pavadīšanai ģimenē ikdienā, kā arī papildus būs informēta un veicināta līdzdarboties plašāka sabiedrība, iedvesmotas arī citas ģimenes, kuras pasākumos nav piedalījušas.

Projekta mērķis  ir stiprināt ģimenes – veicināt savstarpējo komunikāciju un garīgo veselību ģimenē: “Lai iedzīvotāji gūst zināšanas, prasmes un izpratni par iniciatīvu attīstīšanu pašvaldībās, ir motivēti līdzdarboties.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.