Menu
 

Foto: "Vietvalžos" ģimenes iepazinušas 19. gadsimta prasmes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Raimonds Subatovičs Foto - Raimonds Subatovičs

Svētdien, 8.augustā, kultūrizglītības centrā “Vietvalži” Spuņciemā, Salas pagastā, projekta “Par prasmīgām ģimenēm” ietvaros notika pasākums “19. gs. prasmes”, kurā ar neformālās izglītības darbnīcām, ģimeņu līdzdarbošanos caur 19. gs. prasmēm, iemaņu un vēstures apgūšanu, tuvējo novadu iepazīšanu tika godināta ģimenes kopābūšana un tradīcijas.

Kā informē projekta vadītāja Zane Sāviča, pasākumā tika nodrošinātas sešas tematiskas darbnīcas: muzicēšana ar dažādiem instrumentiem, kokles apgūšana, māla krītiņu izgatavošana ar krāsas pigmentu iegūšanu dabā, augu atpazīšana, tējas mandalas rituāls, ģimenes vērtību simbola – ģerboņa – veidošana kokā, no pērlēm u.c. tehnikā un koku tapu veidošanas tehnikas apguve.

Pēc darbnīcām norisinājās vakarēšana, mielasts un rotaļas ar Māri Zabarovski, kā arī tikšanās ar Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieku Mārtiņu Bojāru.

Nākamais projekta pasākums notiks jau 22. augustā pie Jaunolaines Mežezera, kur apgūs 20.gs. prasmes, bet 5. septembrī – sporta un atpūtas parkā “BMX Mārupe”, kur apgūs 21.gs. prasmes, vēsta Z.Sāviča. Dalība pasākumos ir bez maksas. Iepriekšējā pieteikšanās obligāta. Dalībnieku skaits ierobežots. Pieteikuma anketa 22.augusta pasākumam pieejama šeit

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.