Menu
 

Uzticības tālrunis 116111 rīko akciju tēviem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Septembra otrajā svētdienā Latvijā atzīmē Tēva dienu. Gatavojoties šim notikumam, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 (UT) rīko akciju “Uzticības tālrunis tēviem”, kas notiks no 10. līdz 19. septembrim.

Šī gada akcija ir īpaša ar to, ka tēti tiek aicināti ne tikai zvanīt UT speciālistiem un saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu jautājumos saistībā ar bērniem, bet arī saņemt klīniskās psiholoģes, psihoterapijas speciālistes Līgas Bernātes bezmaksas konsultācijas, rakstot e-konsultāciju Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Akcijas laikā tēti ir īpaši aicināti pārrunāt dažādas aktuālas  un būtiskas tēmas – emocionāli siltu un atbalstošu attiecību veidošana ar bērnu, bērnu un vecāku savstarpējās attiecības un konfliktu risināšanas iespējas, bērnu attiecības ar vienaudžiem, skolotājiem utt., dažādus bērna drošības aspektus internetā. Tieši tāpat tēvus var interesēt jautājumi par bērnu attīstības fiziskajiem, garīgajiem un emocionālajiem aspektiem, rīcību gadījumā, ja bērns ir cietis no fiziskas, emocionālas vai seksuālas vardarbības, dažādas bērna emocionālās problēmas, kā arī bērna pozitīvās disciplinēšanas metodes un rīcības stratēģijas.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti. Darbadienās no pulksten 12.00 līdz 20.00 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas – čata logs meklējams VBTAI mājaslapā www.uzticibastalrunis.lv, vai arī vēršoties pēc palīdzības e-pastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.