Menu
 

Desmit mēnešos VBTAI veicis 157 bērnu tiesību ievērošanas pārbaudes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

2021.gada desmit mēnešos Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu tiesību aizsardzības departamenta inspektori veikuši 157 bērnu tiesību ievērošanas pārbaudes. Lielākā daļa no tām veikta izglītības iestādēs.

VBTAI saņemtajos iesniegumos un sūdzībās par iespējamajiem bērnu tiesību pārkāpumiem visbiežāk minēta nepedagoģisku disciplinēšanas metožu izmantošana darbā ar bērniem, vienaudžu savstarpējās vardarbības epizodes, nepietiekama sadarbība ar vecākiem u.c.

Minētajā laika posmā uzsākta arī 71 administratīvā pārkāpuma lieta par fizisku un/vai emocionālu vardarbību pret bērniem no iestāžu darbinieku puses, no tām 36 pirmsskolas izglītības iestādēs un 27 – izglītības iestādēs.

Pēc VBTAI informācijas, ārpusģimenes aprūpes iestādēs pārbaudītas 283 personu lietas. Ārkārtējās situācijas apstākļos pārbaudes veiktas attālināti, pieprasot informāciju rakstveidā.

Pārbaudēs lielākoties skatīto emocionālās un fiziskās vardarbības gadījumi, kā arī metodes, kas iestādēs tiek izmantotas disciplinēšanai un vardarbības prevencijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.