Menu
 

Ādažu novada daudzbērnu ģimenes līdz 1.maijam aicina pieteikties pabalsta saņemšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Infografika - Ādažu novada dome Infografika - Ādažu novada dome

19.martā stājušies spēkā saistošie noteikumi “Par pašvaldības pabalstu daudzbērnu ģimenēm Ādažu novadā”, kas nosaka atbalsta pasākumus daudzbērnu ģimenēm.

Kā skaidro pašvaldībā, daudzbērnu ģimene Ādažu novadā ir ģimene, kura aprūpē trīs vai vairāk bērnus, tai skaitā audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus bērnus, turklāt par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, bet iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Lai pretendētu uz pabalstu, vismaz vienam no vecākiem kopā ar aprūpē esošiem trīs vai vairāk bērniem ir jābūt deklarējušam dzīves vietu Ādažu novada administratīvajā teritorijā.

Pabalsta apmērs

Saistošie noteikumi nosaka, ka pašvaldība finansiāli atbalsta novadā deklarētas daudzbērnu ģimenes:
- ar pabalstu 50 eiro apmērā vienu reizi kalendārajā gadā katram daudzbērnu ģimenes bērnam no 7 līdz 24 gadu vecumam;
- par trešo un katru nākamo bērnu ar divu veidu pabalstiem, ko var izmantot ēdināšanas izdevumu segšanai:
- 50 eiro apmērā mēnesī bērnam no 1,5 gadu vecuma līdz brīdim, kad bērns uzsāk apgūt pamatizglītību vispārējās izglītības iestādē;
- 40 eiro apmērā mēnesī bērnam no 5. līdz 9. klasei, kurš iegūst pamata izglītību vispārējās izglītības iestādē 9 mēnešus gadā, mācību gada laikā.

Kā pieteikties pabalstam?

Lai saņemtu pabalstu, bērnu vecākam jāiesniedz iesniegums Ādažu novada sociālajā dienestā: elektroniski Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., ja iesniegums ir elektroniski parakstīts vai e-adresē vai iesniedzot klātienē Gaujas ielā 13/15 Ādažos, vai Stacijas ielā 5 Carnikavā, vai sūtot pa pastu. Ja bērns līdz 24 gadu vecumam iegūst augstāko izglītību, iesniegumam jāpievieno izglītības iestādes izziņas kopija.

Ja daudzbērnu ģimenē ir aizbildnībā esoši un audžuģimenē ievietoti bērni, iesniegumā norāda aizbildniecības vai ievietošanas audžuģimenē nodibinātāja iestādes nosaukumu, lēmuma datumu un numuru.

Lai saņemtu minēto ikgadējo pabalstu 50 eiro apmērā par katru bērnu no 7 līdz 24 gadu vecumam, iesniegums jāiesniedz katru gadu no 1. janvāra līdz 1. decembrim. Tāpat katru gadu līdz 15.septembrim vecāks iesniedz Sociālajam dienestam izziņu par bērnu līdz 24 gadu vecumam, kurš iegūst augstāko izglītību. Savukārt, lai saņemtu minēto ikmēneša pabalstu trešajam un katram nākamajam pirmsskolas vecuma bērnam 50 eiro apmērā un 5.-9.klases vecuma bērnam 40 eiro apmērā mācību gada laikā, iesniegums vecākam jāiesniedz tikai vienu reizi.

Lai 2022. gadā ģimenes pagūtu saņemt norādīto ikmēneša pabalstu jau par laika periodu no 2022.gada janvāra līdz jūnijam, Ādažu novada pašvaldība lūdz ģimenes iesniegt iesniegumus līdz 1.maijam.

Pabalstu par šo periodu pašvaldība izmaksās līdz 15.jūlijam.

Pašvaldība atgādina – visi 1.-4.klašu vecuma skolēni, tai skaitā daudzbērnu ģimeņu bērni, turpina saņemt brīvpusdienas skolā.

No 2022.gada Ādažu novada dome ir atbalstījusi arī vēl citus atbalsta pasākumus daudzbērnu ģimenēm.

Ja izglītojamais un vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Ādažu novadā, daudzbērnu ģimenes var saņemt atvieglojumus līdzfinansējumam kārtējā mācību gadā par katru programmu:
- 50 % apmērā, ja daudzbērnu ģimenē kopā dzīvo un deklarēti trīs un vairāk bērni, un vismaz viens no viņiem apgūst kādu no programmām vienā skolā;
- 65 % apmērā, ja daudzbērnu ģimenē kopā dzīvo un deklarēti trīs un vairāk bērni un vismaz trīs no viņiem apgūst kādu no programmām vienā skolā.

Ādažu novadā dzīvojošās daudzbērnu ģimenes ir tiesīgas saņemt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumu 50% apmērā no attiecīgajā periodā aprēķinātās nodokļa summas.
Ar Ģimenes 3+ karti ir  pieejama 30% atlaide baseina apmeklējumam, kā arī pašvaldības organizētie sporta pasākumi un sacensības ir bez dalības maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.