Menu
 

Ģimenēm ar bērniem pieejamas bezmaksas psihoterapijas konsultācijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com

No maija Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Konsultatīvā nodaļa  atsāk nodrošināt bezmaksas psihoterapijas konsultācijas ģimenēm ar bērniem, informēja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā (VBTAI).

Konsultācijas sniegs Latvijas Sistēmisko un ģimenes psihoterapeitu biedrības psihoterapijas speciālisti gan savās prakses vietās, gan tiešsaistē, izmantojot ģimenēm ērtu tiešsaistes rīku.

Ģimenes psihoterapijas konsultāciju mērķis ir stiprināt ģimeni kā vienotu veselumu, palīdzot identificēt un mazināt problēmas, kas traucē ģimenes sekmīgai funkcionēšanai. 

Ģimenes psihoterapijas konsultācijas var notikt gan piedaloties visai ģimenei vienlaicīgi, gan atsevišķiem tās locekļiem, piemēram, vienam vecākam un bērnam, vecākiem bez bērniem, u.c., gan vienam ģimenes loceklim kā individuālās konsultācijas. VBTAI skaidro, ka jebkurā gadījumā psihoterapijas speciālists kopā ar ģimeni noteiks terapijas mērķus un atbilstoši tiem plānos nepieciešamo terapiju, stiprinot ģimeni kopumā, atklājot tajā līdz šim slēptos resursus, pilnveidojot un attīstot sadarbības un konfliktu risināšanas prasmes utt.

Konsultāciju garums būs no vienas stundas līdz pusotrai stundai. Katra ģimene neatkarīgi no konsultāciju skaita varēs saņemt ne vairāk par desmit konsultāciju stundām.

Psihoterapijas speciālisti pakalpojuma ietvaros neveiks atzinumu sagatavošanu tiesām, bāriņtiesām vai citām valsts vai pašvaldību iestādēm.

Sīkāka informācija par pakalpojumu atrodama VBTAI mājaslapā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.