Menu
 

Aptauja: katrs ceturtais vecāks nezina, kā risināt bērna uzvedības problēmas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Katrs ceturtais vecāks atzīst, ka nezina, kā risināt bērna uzvedības problēmas, piemēram, agresiju bērnudārzā vai skolā. 15% aptaujāto ir meklējuši palīdzību, savukārt 10% nezina, kā un kur uzvedības problēmas risināt, noskaidrots SKDS aptaujā 4–9 gadus vecu bērnu vecākiem.

1.jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Latvijas Bērnu atbalsta fonds (LBAF) un farmācijas uzņēmums “Olainfarm” aicina īpašu uzmanību pievērst bērnu emocionālajai audzināšanai, mēģinot izprast uzvedības iemeslus, nevis nosodīt vai atstumt.

“Būtu vērtīgi apzināties, ka katrs bērns ir pelnījis izaugt drošā vidē, kur viņu saprot, mīl un pieņem, neraugoties uz dzīves nobruģētiem pagriezieniem. Diemžēl tieši drošības un mīlestības trūkums vai, gluži pretēji, pāraprūpe nereti noved pie psiholoģiskām problēmām jau agrā bērnībā,” izteicies LBAF valdes loceklis Kaspars Markševics.

“4–9 gadu vecums ir laiks, kad ar bērniem var strādāt visefektīvāk, lai pēc tam pusaudža gados problēmas nenāktos risināt pāraudzināšanas iestādēs. Lai kā vecākiem gribētos, uzvedības problēmas nepāries pašas no sevis, tāpēc mums visiem kopā ir jāiesaistās un jāpalīdz bērniem justies labāk, bet vecākiem – labāk saprast savu bērnu.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.