Menu
 

Konkursā darba devējiem sadalīs 50 000 eiro ģimenēm draudzīgu iniciatīvu īstenošanai

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) īstenotās programmas "Ģimenei draudzīga darbavieta" grantu konkursā 17 darba devēji saņem finansējumu nepilnu 50 000 eiro kopsummā ģimenēm draudzīgu iniciatīvu īstenošanai.

Kā informēja SIF pārstāve Zane Jēkabsone, konkurss rīkots ar mērķi atbalstīt statusu ieguvušos darba devējus ģimenēm draudzīgu darba organizācijas prakšu ieviešanā un popularizēt ģimenei draudzīgu attieksmi sabiedrībā.

Programmas "Ģimenei draudzīga darbavieta" mērķis ir sekmēt tādas darba vides kultūras attīstību Latvijā, kas ir empātiska, cilvēcīga un saprotoša, vienlaikus piedāvājot instrumentus gan esošās darba vides novērtējumam, gan finansiālu palīdzību dažādu atbalsta pasākumu ieviešanā darbiniekiem.

Pēc pašnovērtējuma aizpildīšanas un statusa saņemšanas programmas dalībniekiem šogad pirmo reizi bija iespējams pieteikties grantu konkursam, pretendējot uz 3000 eiro finansējumu vienam granta pieteikumam, piemēram, labbūtības iniciatīvām un atbalsta pasākumiem darba vietā, vides labiekārtošanai, atbalsta pasākumiem darbiniekiem un viņu ģimenēm, dažādu ģimenei draudzīgu labo prakšu ieviešanai un attīstīšana ilgtermiņā.

Grantu saņēmušie darba devēji īstenos kopīgas aktivitātes darbiniekiem un viņu ģimenēm - izzinošus pārgājienus, sporta spēles, kopīgus izbraucienus, ģimenes dienas pasākumus ar mērķi stiprināt ģimeniskās vērtības un savstarpējo komunikāciju.

Projektu laikā darba devēji labiekārtos rotaļlaukumu, izveidos un labiekārtos bērnu uzturēšanās telpas darbavietās. Vairāki projekti paredzēti, lai risinātu darbinieku bērnu uzraudzību vasaras mēnešos, nodrošinot izzinošas aktivitātes telpās un ārpus tām. Plānota arī darbinieku izglītošanu par ģimenes un darba dzīves līdzsvaru.

Projektus īstenos VSIA "Latvijas Vēstnesis", Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža, SIA "Wunder Latvia", Saldus novada pašvaldība, SIA "Kurbads un ko", SIA "Grifs AG", SIA "DHL Express Latvia", Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, SIA "Pakella", SE "Baltic International Bank", SIA "Proof IT", SIA "Elnetworks", "ERGO Insurance SE" Latvijas filiāle, Mores pamatskola, SIA "Mammām un Tētiem" un Latvijas Televīzija.

Programmā "Ģimenei draudzīga darbavieta" pēc pašnovērtējuma aizpildes un statusa saņemšanas tiek nodrošināts arī konsultatīvs un informatīvs atbalsts gan privātā, gan publiskā sektora organizācijām. Statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta" ir ieguvuši 112 darba devēju organizācijas no visas Latvijas, kas pārstāv gan privāto, gan publisko sektoru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.