Menu
 

Foto: Jaunolainē aizvadīts otrais ģimeņu pārgājiens ciklā "Par aktīvām ģimenēm"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Raimonds Subatovičs Foto - Raimonds Subatovičs

24.jūlijā Jaunolainē projekta “Par aktīvām ģimenēm” ietvaros ģimenes devās pārgājienā, kur apvienojumā ar radošām darbnīcām un aktīvu uzdevumu spēlēm iepazina Jaunolaines apkaimi pārgājiena vadītāja Māra Rešņa pavadībā, informē pasākuma rīkotāji.

Ap 20 ģimeņu devās trīs kilometru garā pārgājienā, kurā tika gūtas jaunas ierosmes, kā dažādot ģimenes brīvā laika pavadīšanu, tostarp, kā izmantot dabas materiālus un elementus praktisko lietu izgatavošanai. Ģimenes pulcējās pie Jaunolaines stadiona, kur kopā ar mākslinieci Santu Lubāni ģimenes radīja gleznu vēstules, definējot pašvaldībai savas vēlmes par sava novada attīstību ģimenes jautājumu jomā. Tālāk ģimenes kopā ar vadītāju Māri Resni devās pārgājienā pa Jaunolaines meža masīvu, gar Mežezeru un noslēdza to Jaunolaines kultūras namā, kur ģimenes sagaidīja radošās darbnīcas. Vienā no darbnīcām ģimenes apgleznoja auduma maisiņus, izmantojot dabas materiālus, kurus paši pārgājiena laikā mērķtiecīgi salasīja, bet otrā darbnīcā ģimenes veidoja spēli “Trāpi mērķī”. 

Noslēgumā ģimenēm tika prezentēts veids, kā skaisti un atbildīgi pret dabu veidot pikniku vai svinēt svētkus piemājas dārzā. Mazākie apmeklētāji kopā ar vāveri un ziedu princesi apguva spēles, rotaļas, ko iespējams spēlēt ikvienā vietā, atrodoties brīvā dabā, bet vecāki dalījās ar savu pieredzi un ieteikumiem, kur un kā doties pārgājienos ar ģimeni, stāsta organizatori.

Projekta “Par aktīvām ģimenēm” pēdējais pārgājiens notiks 14.augustā Piņķu ūdenskrātuves apkārtnē. Dalība pasākumos ir bez maksas. Iepriekšējā pieteikšanās obligāta. Dalībnieku skaits ierobežots. Pieteikuma anketa 14.augusta pārgājienam pieejama: https://ej.uz/SIFPinki.

Projekta “Par aktīvām ģimenēm” ietvaros arī tiek nodrošinātas tiešsaistes sarunas ar ekspertiem, lai vecākiem sniegtu nepieciešamās zināšanas un iedvesmu uzdrīkstēties doties ģimenes pārgājienos. 21.jūlijā notika jau otrā “Facebook Live” saruna, kur  aktīva dzīvesveida piekritēja, trīs bērnu mamma Aija Bandere kopā ar psihologu Emīlu Ūdri runāja par tēmu “Bērnu psiholoģija. Kā risināt dažādas situācijas pārgājienos”, vēsta pasākuma rīkotāji. Sarunā var rast atbildes uz jautājumiem: kā bērnu emocionāli sagatavot pirmajam pārgājienam; kādas problēmsituācijas var rasties pārgājiena laikā, un kā tās risināt; kā motivēt bērnu, kad viņam pārgājiena laikā uznāk nogurums; kā runāt ar bērnu pārgājiena laikā u.c. Pilnu sarunu iespējams noskatīties šeit: https://ej.uz/SIF_LIVE2.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.