Menu
 

Ķekavas pagastā aizvadīti ģimeņu tikšanās svētki "Salidojums 2022"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Augusta sākumā zirgu un cilvēku labsajūtas centrā “Dabas zirgi” Ķekavas pagastā norisinājās ģimeņu satikšanās svētki “Salidojums 2022”. Tikšanās svētkiem ir būtiska loma gan ģimeņu stiprināšanā, gan iekļaujošas sabiedrības veidošanā. Šogad dalībnieku skaits ģimeņu tikšanās svētkos tuvojās simtam, informē Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības komunikācijas speciāliste Līva Voroņina.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir nevalstiska organizācija, kura Latvijā darbojas jau 24 gadus, savā paspārnē risinot jautājumus, kas skar bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, sabiedrības izpratnes veidošanu par bērnu paliatīvo aprūpi un līdzcilvēku iesaistes veicināšanu, lai atbalstītu neizārstējami slimus bērnus un viņu ģimenes locekļus, skaidro L.Voroņina.

“Es vēlos pateikties eņģeļiem, kuri sagādāja īpašajiem bērniem, īpašajām mammām, tētiem šo skaisto pasākumu šajos skaistajos laukos Plakanciemā, Ķekavas pagastā. Šeit bija ļoti skaista gaisotne, tā bija tāda kā mūžības gaisotne, mīlestības pilna gaisotne, kur varēja sastapties mīlestības un rūpju cilvēki. Šeit cilvēki varēja redzēt, ka viņi nav vieni, ka viņus visus kaut kas vieno un ka dzīve ar šiem īpašajiem bērniem nav nemaz tik traģiska. Tas ir pateicoties jums, eņģeli, pateicoties jums, ziedotāji, par šo skaisto, sarūpēto, pasakaino pēcpusdienu. Mīļš, liels paldies jums,” savās sajūtās dalās īpašā bērna tētis Zintis Skuja.

“Biju gatava, ka noteikti nebūs tā, kā iedomāts. Man bija svarīgi pielāgoties un vienkārši pieņemt situāciju, jo ideālos apstākļos jau vienmēr mēs varam visu izdarīt pa smuko, tas ir viegli, bet, redzot ģimenes, kurām diendienā ir jāieliek tik daudz rūpju un viss jāpakārto tām, tad, protams, vēl vairāk saprotam, ka visas pārējās problēmas nav problēmas, jo tā vai citādi tās var atrisināt. Par brīžiem, par sajūtām, par cilvēkiem, kuri iegulda savu laiku, darbu un mīlestību vienkārši tāpat, lai citiem ir prieks, – tas rada prieku pašam sev,” pārdomas pēc pasākuma dalās jogas meistarklases vadītāja Irisa Zīle.

Pasākuma gaitā ģimenēm bija iespēja piedzīvot dažādas meistarklases – mandalu meistarklasi Marikas Bugajovas vadībā, kidding around jogu bērniem Nikolas Kimberlijas Uksas vadībā, jogu pieaugušajiem Irisas Zīles vadībā, zīmēt kopā ar Elvizauriņu, baudīt atpūtu, sarunāties, izveidot jaunas draudzības, stāsta biedrības pārstāve. Pasākums "Salidojums 2022" tapis projekta "Duka izprast un atbalstīt" ietvaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.