Menu
 

Uz kampaņas laiku ieviesīs Uzticības tālruni tēviem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 5.septembra līdz 11.septembrim rīko kampaņu tēvu atbalstam "Uzticības tālrunis tēviem", informēja VBTAI.

Kampaņa sniedz tēviem iespēju ar Uzticības tālruņa konsultantiem kopīgi pārrunāt dažādus tematus, kas saistīti ar tēva lomu bērna dzīvē.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas darbojas visu diennakti un ievēro zvanītāja anonimitāti. Darbadienās no plkst.12 līdz 20 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas. Čata logs ir atrodams vietnē "uzticibastalrunis.lv" un bezmaksas aplikācijā "Uzticības tālrunis".

Kā norāda VBTAI, nereti tēvi vēlas uzzināt, kā veidot emocionāli siltas attiecības ar savu bērnu, kā risināt konfliktsituācijas, noteikt robežas vai ieviest pozitīvo disciplinēšanu, kā palīdzēt, ja bērnam ir grūtības ar vienaudžiem. Tāpat tēvus mēdz interesēt jautājumi par bērnu attīstības fiziskajiem, garīgajiem un emocionālajiem aspektiem, rīcību gadījumā, ja bērns ir cietis no fiziskas, emocionālas vai seksuālas vardarbības, kā arī par dažādām bērna emocionālajām problēmām vai grūtībām interneta vidē.

"Tēva klātbūtne, emocijas, skatiens, pateiktie vārdi, vai gluži pretēji - nepateiktais, var atstāt dažādus nospiedumus bērna dzīvē. Bērnu stāsti Uzticības tālruņa konsultantiem atklājuši, ka tēti bērns var saredzēt kā drosmīgu, mīlošu, iedvesmojošu, patiesu, bet citi bērni no tēva puses jutuši vēsumu vai skarbumu," stāstīja VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Anda Sauļūna.

Tēva loma nav vienkārša, tomēr nereti ir bailes vai aizspriedumi par palīdzības un atbalsta lūgšanu, jo tēviem nereti šķiet, ka ir jātiek galā pašiem, pauda VBTAI pārstāve. Kampaņas mērķis ir stiprināt tēvus, jo ar Uzticības tālruņa konsultantiem ir iespējams runāt gan par grūtībām, attiecību stiprināšanu, bērna vajadzībām, gan atrast iespējamos risinājumus, lai veicinātu pozitīvu un emocionāli spēcīgu saikni starp tēvu un bērnu, norādīja Sauļūna.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.