Menu
 

Precizē kārtību, kādā Saulkrastu novadā bez vecāku gādības palikušam bērnam piešķir mājokļa pabalstu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Precizēta kārtība, kādā Saulkrastu novadā bez vecāku gādības palikušam bērnam piešķir mājokļa pabalstu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi par pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas noteic, ka Saulkrastu novada Sociālais dienests mājokļa pabalsta apmēru aprēķina atbilstoši noteiktā kārtībā iesniegtajiem ar mājokļa lietošanu saistītajiem maksājuma dokumentiem, bet nepārsniedzot faktiskos izdevumus.

Piešķirot mājokļa pabalstu bez vecāku gādības palikušam bērnam, pašvaldība nevērtē šā bērna ienākumus un materiālo stāvokli. Atbilstoši normatīvajiem aktiem ir precizējama kārtība, kādā Saulkrastu novada Sociālais dienests nosaka un piešķir mājokļa pabalstu kārtību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam.

Turpmāk, piešķirot mājokļa pabalstu bez vecāku gādības palikušam bērnam, netiks vērtēti šā bērna ienākumi un materiālais stāvoklis.

Papildus saistošie noteikumi precizē, ka rēķinus par dzīvojamās telpas lietošanu un pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu un dokumentus, kas apliecina rēķinu apmaksu, var iesniegt regulāri, noteikumos svītrojot ierobežojumu par rēķinu iesniegšanu reizi trijos mēnešos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.