Menu
 

"Olainfarm", dāvinot mazuļu pūriņus, Olainē dzimušo bērnu atbalstam novirzīs 10 000 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Baltijā vadošais farmācijas uzņēmums AS “Olainfarm” sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību no šā gada jūnija sācis jaunu iniciatīvu, kuras ietvaros katrs Olaines novadā deklarētais jaundzimušais saņems pūriņu ar mazulīša aprūpei nepieciešamām lietām vairāk nekā 50 eiro vērtībā. Ņemot vērā Olaines novadā deklarēto jaundzimušo skaitu, gadā tie būs vismaz 200 pūriņi, to kopējai vērtībai pārsniedzot 10 000 eiro. Katrā pūriņā iekļautas pirmās zīdaiņu drēbītes, sedziņa, rotaļlieta, higiēnas preces un citas jaundzimušā aprūpei nepieciešamas lietas, informē AS “Olainfarm” pārstāvji.

“Bērniņa ienākšana ģimenē ir liels prieks un arī atbildība. Jauna ceļa sākumā ikvienam ir vajadzīgs iedrošinājums – kur nu vēl sākot kaut ko tik varenu kā dzīve. Tāpēc esam priecīgi, ka varam sniegt savu atbalstu ģimenēm mazā cilvēka pirmajos dzīves brīžos. Mūsu dāvātais pūriņš kalpos kā neliels atspaids ģimenei, apliecinot, ka Olainē, Latvijas farmācijas galvaspilsētā, katrs jauns iemītnieks ir mīļi gaidīts un šeit ir atbalstoša vide, kurā viņam augt un īstenot savus sapņus,” saka AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Kopumā Olaines novadā ik gadu tiek deklarēts ap 200 jaundzimušo. Arī kopējais iedzīvotāju skaits ar katru gadu palielinās – kopš 2017.gada tas audzis par aptuveni 2000 iedzīvotāju, 2022.gada beigās tuvojoties jau 21 600 iedzīvotājiem. Šādu pozitīvu tendenci veicina gan dzimstības pieaugums Olaines novadā, gan jaunu darbavietu radīšana, kas veicina pārcelšanos uz Olaini, un citi atbalsta pasākumi ģimenēm – tajā skaitā ģimenei labvēlīga infrastruktūra dzīvošanai, mācībām, brīvā laika pavadīšanai un uz iedzīvotāju orientēti pakalpojumi, skaidro AS “Olainfarm” pārstāvji.

“Olaines novada pašvaldība ir sevi pierādījusi kā ģimenēm draudzīga pašvaldība, kurā ir ģimenēm labvēlīga vide gan sakārtotas infrastruktūras, gan attieksmes ziņā. Ģimenes tiek atbalstītas ar vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu 300 vai 400 eiro apmērā, un katrs jaundzimušais saņem īpašu dāvanu – Laimes mātes vērdiņu, kas ir Latvijas amatnieku kalta sudraba monēta. Olaines novada pašvaldība saka paldies uzņēmumam “Olainfarm” par rasto iespēju sarūpēt pirmo pūriņu mazajiem olainiešiem,” pauž Olaines novada domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Līga Gulbe.

“Drīz būs pieci gadi, kopš dzīvojam Olainē, un ļoti novērtējam ģimenēm pieejamo atbalstu un ērto infrastruktūru. Priecājamies arī par jauno iniciatīvu un “Olainfarm” dāvāto pūriņu, jo tas ne tikai apliecina, ka Olainē esam gaidīti un novērtēti, bet tajā ir patiešām noderīgas lietas mazulītim, kas būs atspaids arī mūsu ģimenes budžetam,” saka Anastasija un Aleksandrs Vilemsoni, kuru ģimenē jau aug meita un jūnija sākumā sagaidīts dēliņš Toms, kurš ir pirmais Olaines novadā reģistrētais jaundzimušais, kas saņēmis AS “Olainfarm” sarūpēto pūriņu.

Kā ģimenēm draudzīgs uzņēmums AS “Olainfarm” atbalsta arī savus darbiniekus – jaundzimušo bērnu vecākus. Līdz ar bērna piedzimšanas pabalstu 250 eiro apmērā uzņēmuma darbinieki saņems pūriņu mazulim. AS “Olainfarm” labumu grozā darbiniekiem ir arī dažādi citi bonusi ģimenēm ar bērniem, piemēram, papildu brīvdienas un pabalsti bērnu dzīvē nozīmīgos notikumos, stāsta AS “Olainfarm” pārstāvji.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.