Menu
 

Siguldas novadā daudzbērnu ģimenēm pieejams pabalsts mācību līdzekļu iegādei

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai mazinātu finansiālo slogu novadā deklarētajām daudzbērnu ģimenēm, kuras ieguvušas statusu "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni", pašvaldība piešķirs pabalstu mācību līdzekļu iegādei 50 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Šis pabalsts tiek piešķirts vienu reizi kalendārajā gadā par katru bērnu, kurš mācās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās izglītības, kā arī arodizglītības iestādē.

Statuss "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni" ir viens no pašvaldības pakalpojumiem, kuram pieteikties var Siguldas novada pakalpojumu portālā "E.sigulda.lv" vai klātienē Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centros un pašvaldības klientu apkalpošanas centros Siguldas novadā.

Pamatojoties uz iesniegumu, statuss tiek piešķirts ģimenei, kas sastāv no viena vai abiem vecākiem, kuru aprūpē ir vismaz trīs vai vairāk bērni, tajā skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni, un šo bērnu un vismaz viena vecāka, ja vecāki ir laulāti, vai šo bērnu un abu vecāku, ja vecāki ir kopdzīves partneri, dzīvesvieta ir deklarēta vienā adresē Siguldas novada teritorijā.

Pašvaldība atgādina, ka tām ģimenēm, kuras jau izmanto pakalpojumu, statuss "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni" ir jāatjauno katru gadu līdz 31.augustam.

Pakalpojuma saņēmējiem pabalsta iegūšanai nav nepieciešams veikt papildu darbības, jo, piešķirot statusu, pabalsta pieteikšana notiek, veicot attiecīgu atzīmi pieteikuma veidlapā. Pašlaik atbalstu saņem ap 600 daudzbērnu ģimeņu visā novadā, informē pašvaldība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.