Menu
 

Jūrmalā gaidāms Simtgades māmiņu kongress

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jūrmalā gaidāms Simtgades māmiņu kongress Foto: maminuklubs.lv

Vecāku apvienība un medijs “Māmiņu klubs” 24. novembrī jau otro gadu pēc kārtas rīkos māmiņu kongresu – izglītojošu bezmaksas pasākumu topošajiem vecākiem un jaunajām ģimenēm. Ar plašu programmu tiks pulcēti vairāk nekā 2000 vecāku, kas klātienē tiksies ar vadošajiem mātes un bērna veselības ekspertiem. Pasākums visas dienas garumā norisināsies viesnīcā “Semarah Hotel Lielupe” Jūrmalā. Plkst. 12.00 Veselības ministre Anda Čakša ar īpašu uzrunu sveiks topošos un jaunos vecākus.

Simtgades māmiņu kongress šogad veltīts nākotnes mazulim – kā izauklēt un izaudzināt laimīgu un veselu personību. Kongresa programmā būs dūlu, vecmāšu, ginekologu, pediatru un citu veselības ekspertu lekcijas un konsultācijas. Topošās māmiņas saņems bezmaksas diagnostiskos izmeklējumus no “MFD Veselības grupas” speciālistiem, bet bērnus priecēs plaša izklaides programma ar radošajām meistarklasēm un burbuļšovu, informē organizatoru pārstāve Liene Bērziņa.

Pasākumā piedalīsies vadošie speciālisti no vairākām mātes un bērna veselības aprūpes iestādēm – Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, MFD Veselības grupas, "Capital Clinic Riga", P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļas, "Māmiņu kluba" Vecāku skolas u.c. Plašā lekciju un meistarklašu programmā vecāki varēs uzzināt gan par veselīgu grūtniecības norisi, dzemdniecību, bērna psiholoģiju un attīstību, kā arī attiecībām ģimenē. Līdztekus lekcijām un konsultācijām kongresa dalībnieki varēs iepazīties arī ar jaunumiem māmiņu un bērnu precēs, pakalpojumos un nevalstisko organizāciju darbībā.

"Īpaši uz Simtgades kongresu aicināti topošie vecāki un arī tās ģimenes, kas tikai vēl plāno ģimenes pieaugumu, jo pamati veselīgai bērna attīstībai tiek likti jau idejā par mazuli. Lai izaugtu laimīgs un vesels Latvijas nākotnes bērniņš, vecākiem jābūt pietiekami izglītotiem un gataviem uzņemties mīlestības pilnu aprūpi," atzīst L. Bērziņa.

Pasākums norisināsies “Semarah Hotel Lielupe”, kas jau otro gadu pēc kārtas atbalsta veselības veicināšanas aktivitātes sadarbībā ar “Māmiņu klubu”. Simtgades māmiņu kongress tiks translēts arī videotiešraidē portālos "Maminuklubs.lv" un "Maminklub.lv".

Šogad kongresā paredzētas vairāk nekā 50 dažādas aktivitātes un piedalīsies 35 dažādi lektori un speciālisti. Pērn pasākums pulcēja ap 2500 vecāku. Ieeja ir bez maksas, vēsta organizatoru pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.