Menu
 

30% aptaujāto nevar atļauties uzkrāt līdzekļus bērna nākotnei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Arvien vairāk vecāku Latvijā uzkrāj līdzekļus bērna nākotnei, kas ir apsveicama tendence. Vairums vecāku šo būtisko uzkrājumu veido bankas kontā – 33%, bet 10% – skaidrā naudā, kas augstas inflācijas apstākļos zaudē vērtību, atklāj dzīvības apdrošināšanas sabiedrības “Compensa Life” veiktā aptauja.

Uz jautājumu, kā tiek veidots uzkrājums bērna nākotnei, 10% respondentu atbildējuši, ka uzkrāj skaidrā naudā, 10% uzkrāj bankas kontā, 16% – speciāli bērnam izveidotā bankas kontā, bet 7% – krājkontā. Uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, kas ļauj ilgtermiņā ne tikai uzkrāt ar procentiem, bet ik gadu saņemt valsts nodokļu atvieglojumus, iegulda 10% aptaujāto. Vēl 7% respondentu iegulda nekustamajā īpašumā, bet 1% bērna nākotnei izvēlas investēt finanšu tirgos.

Kopumā aptaujas dati parāda, ka krāšana bērna nākotnei vecākiem ir būtiska prioritāte. Teju trešdaļa jeb 27% aptaujāto jau veic šādu uzkrājumu, bet vēl tik pat daudzi to gatavojas darīt tuvākajā nākotnē. Tikmēr 30% aptaujāto gribētu uzkrāt, bet diemžēl šobrīd un tuvākā nākotnē to nevar atļauties. Tikai 10% aptaujāto atzīst – bērna nākotnei nekrāj un arī neplāno to darīt, bet 8% par to vispār nav domājuši.

Aptauja rāda, ka lielākā daļa jeb 32% vecāku uzkrājumam vienam bērnam gatavi atvēlēt līdz 30 eiro mēnesī, 27% piemērota summa liktos 50 eiro mēnesī, bet 11% šim mērķim veltītu 50-100 eiro.  Vairāk par 100 eiro mēnesī bērna uzkrājumam gatavi ieguldīt vien 4% aptaujāto vecāku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.